Kycklingfile_gnocchi_grund
(3 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingpiccata med snabb tomatsås, gnocchi och parmesan

30 min | Enkelt

Parmesanstekt Kycklingfilé med färsk gnocchi i snabb, god tomatsås. En riktigt god italiensk vardagsrätt!

Ingredienser

kycklingpiccata

1 dl
vetemjöl
1 dl
parmesanost, finriven
1 tsk
salt
50 g
smör
2 msk
olivolja

snabb tomatsås

1 st
vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk
oregano, torkad
2 msk
olivolja
1 msk
tomatpuré
3 krm
socker
1 frp
krossade tomater (á 390 gram)
3 krm
salt

Tillbehör

400 g
gnocchi, färsk
1 st
citron, skivad
0.5 kruka
basilika
2 msk
parmesan, hyvlad

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Parmesanstekt Kycklingfilé med färsk gnocchi i snabb, god tomatsås. En riktigt god italiensk vardagsrätt!

Så här gör du

Vispa ihop mjöl och väldigt finriven parmesan i en låg form. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.

Panera din kyckling ordentligt i mjöl och parmesanblandningen.

Hetta upp en panna med smör och olja (olivolja) och stek Kycklingfiléerna på medelvärme i ca 5 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen uppnått 70 grader. Ös med smöret under stekning.

Hetta upp en panna med smör och olja (olivolja) och stek Kycklingfiléerna på medelvärme i ca 5 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen uppnått 70 grader. Ös med smöret under stekning.

Häll olja (olivolja) i en panna och fräs finhackad vitlök samt torkad oregano på medelsvag värme i några minuter. Vitlöken ska ej ta färg. Därefter tillsätts tomatpuré och strösocker som får fräsa med i ytterliggare nån minut. Häll nu på de krossade tomaterna samt några matskedar vatten. Smaka av med salt och peppar. Koka på svag värme i ca 10 minuter.

Koka upp saltat vatten. Häll i färsk gnocchi och koka i några minuter enligt anvisning. De är klara när de flyter upp. Sila av vattnet. Blanda gnocchin med tomatsåsen och blanda runt ordentligt. Tillsätt skuren basilika och parmesan.

Skiva upp de stekta kycklingfiléerna och servera piccatan med gnocchin i tomatsås. Garnera gärna din kycklingpiccata med lite extra basilika och parmesanost.

Kocktips: Skiva gärna några citroner som du låter steka med din kyckling och placerar som en bädd under kycklingen när du ska servera piccatan.

Tips!