
Kycklingpiccata med snabb tomatsås, gnocchi och parmesan
Ingredienser
kycklingpiccata
snabb tomatsås
Tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Parmesanstekt Kycklingfilé med färsk gnocchi i snabb, god tomatsås. En riktigt god italiensk vardagsrätt!
Så här gör du
Blanda mjöl och väldigt finriven parmesan i en låg form. Salta och peppra Kycklingfiléerna.
Panera filéerna ordentligt i mjöl och parmesanblandningen
Hetta upp en panna med smör och olivolja och stek Kycklingfiléerna på medelvärme i ca 5 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen uppnått 70 grader. Ös med smöret under stekning.
Häll olivolja i en panna och fräs finhackad vitlök samt torkad oregano på medelsvag värme i några minuter. Vitlöken ska ej ta färg. Därefter tillsätts tomatpuré och strösocker som får fräsa med i ytterliggare nån minut. Häll nu på de krossade tomaterna samt några matskedar vatten. Salta och peppra. Koka på svag värme i ca 10 minuter.
Koka upp saltat vatten. Häll i färsk gnocchi och koka i några minuter. De är klara när de flyter upp. Sila av vattnet. Blanda gnocchin med tomatsåsen och blanda runt ordentligt. Tillsätt skuren basilika och parmesan.
Skiva upp de stekta kycklingfiléerna och servera med gnocchin i tomatsås. Garnera gärna med lite extra basilika och parmesanost.
Tips:
Skiva gärna några citroner och låt steka med kycklingen.

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingschnitzel Cordon Bleu med råstekt potatis och ärtsallad

Italiensk bondsoppa med kyckling och parmesan

Coq au Vin på kycklingklubba

Cevapcici på kycklingfärs med ajvar, rödlök och bulgur