
Gryta på kycklinglårfilé med tomat, bönor och vitlök
Ingredienser
Kycklinggryta

INGREDIENSER
INGREDIENSER
En varm kycklinggryta gjord på kycklinglårfilé slår aldrig fel. Bönor, tomat och vitlök färgar grytan både till ett vackert utseende och en underbar smak.
Så här gör du
Finhacka löken och vitlöken. Bryn kycklinglårfilén i en stekpanna. Tillsätt vitlök och lök. Bryn i ca 1 minut.
Tillsätt tomatpurén och bryn i ytterligare 1 minut.
Häll över allt i en gryta. Tillsätt buljong, krossade tomater och en halv tesked timjan.
Låt koka i ca 15 minuter på svag värme.
Smaka av med salt och peppar. Tillsätt bönorna. Koka upp och servera med ris eller pasta.
Lägg upp och servera.
Smaklig måltid!
Serveringstips
Grytan kan serveras med ris, men du kan lika gärna servera den med kokt potatis eller potatismos. Potatismos kan man smaksätta med kryddor som t ex timjan eller låta lite vitlök koka med och mosa innan servering.
Här hittar du ett grundrecept med potatismos som du lätt kan variera, eller så kan du variera olika ingredienser. Koka t ex lite rotselleri, alternativt tillsätt gröna ärtor till potatisen och skapa olika smaker att servera till din kycklinggryta.
Om Kycklingfärs
Kyld svensk kycklingfärs som passar till allt från köttfärssås, taco, lasagne och en enkel köttfärslimpa. Du kan byta ut din vanliga färs mot kycklingfärs som är ett nyttigt, smalt och proteinrikt alternativ.
Kronfågels ekologiska kyckling är född, uppväxt och slaktad i Sverige.
Ingredienser
500 gram Kycklingfärs av 100% kycklingkött
