Gryta-på-kycklinglårfilé-med-tomat,-bönor-och-vitlök
(15 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Gryta på kycklinglårfilé med tomat, bönor och vitlök

25 min | Enkelt

En varm kycklinggryta gjord på kycklinglårfilé slår aldrig fel. Bönor, tomat och vitlök färgar grytan både till ett vackert utseende och en underbar smak.

Ingredienser

Kycklinggryta

2
gula lökar, finhackade
4
vitlöksklyftor, finhackade
1 dl
kycklingbuljong
2 msk
tomatpuré
2 burkar
krossade tomater
1 burk
stora vita eller svarta bönor
0.5 tsk
timjan
salt och peppar
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En varm kycklinggryta gjord på kycklinglårfilé slår aldrig fel. Bönor, tomat och vitlök färgar grytan både till ett vackert utseende och en underbar smak.

Så här gör du

Finhacka löken och vitlöken. Bryn kycklinglårfilén i en stekpanna. Tillsätt vitlök och lök. Bryn i cirka 1 minut.

Tillsätt tomatpurén och bryn i ytterligare 1 minut.

Slå ner allt i en gryta. Tillsätt buljong, krossade tomater och en halv tesked timjan.

Koka i cirka 15 minuter på svag värme.

Smaka av med salt och peppar. Tillsätt bönorna. Koka upp och servera med ris eller pasta.

Smaklig måltid!

Serveringstips

Gryta kan serveras med ris men du kan lika gärna servera den med kokt potatis eller potatismos. Potatismos kan man smaksätta med kryddor t ex timjan eller låta lite vitlök koka med och mosa. Här hittar du ett grundrecept med potatismos som du lätt kan variera. Eller så kan du variera ingredienser. Koka t ex lite rotselleri, alternativt tillsätt gröna ärtor till potatisen och skapa olika smaker att servera till din kycklinggryta.

Här finns fler recept med god kycklinggryta.

Vill du öka eller minska antal portioner kan du använda funktionen uppe till vänster ovanför ingredienser.

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!