Klassisk kycklinggrytamed svamp och morötter
Ingredienser
Klassisk kycklinggryta
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Grytan är lagad på kycklinglårfilé i klassisk tappning, med morötter och svamp som huvudingrediens.Enkel kryddning gör att rätten passar de flesta smaklökar.
Så här gör du
Börja med kycklingen
Bryn kycklinglåren i omgångar runt om i panna, krydda väl med salt och peppar. Ta upp dem och vispa ur pannan med cirka 1 dl vatten så att du får en sky.
Bered grönsaker och tillsätt kyckling
Bryn grönsaker och svamp i mindre bitar + hela små lökar i smör. Lägg i kycklinglåren, fyll på med skyn, vitt vin/buljong. Låt puttra samman i cirka 15 min. Smaka av om mer kryddor behöver tillsättas.
Preppa tomater
Skålla tomaterna i hett vatten några sekunder och skala dem. Kärna ur, skär i mindre bitar och tillsätt strax innan servering.
Servering och topping
Toppa med skivad salladslök. Servera med kokt potatis eller ris.
Smaklig måltid!
Fryst kycklinglårfilé är mörad med saltlake. Välj kyld färsk kyckling om du inte vill ha saltlake.
Ingredienser: Fryst Kycklinglårfilé 87%, vatten, salt.
Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.