
Klassisk kycklinggryta med svamp och morötter
35 min | Enkelt
Ingredienser
Klassisk kycklinggryta
150 g
färsk svamp
2
morötter
4
schalottenlökar
1.5 dl
torrt vitt vin
1.5 dl
grönsaksbuljong
2
skållade, skalade tomater
2
salladslökar

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Grytan är lagad på kycklinglårfilé i klassisk tappning, med morötter och svamp som huvudingrediens. Enkel kryddning gör att rätten passar de flesta smaklökar.
Så här gör du
Bryn kycklinglåren i omgångar runt om i panna, krydda väl med salt och peppar. Ta upp dem och vispa ur pannan med cirka 1 dl vatten så att du får en sky.
Bryn grönsaker och svamp i mindre bitar + hela små lökar i smör. Lägg i kycklinglåren, fyll på med skyn, vitt vin/buljong. Låt puttra samman i cirka 15 min. Smaka av om mer kryddor behöver tillsättas.
Skålla tomaterna i hett vatten några sekunder och skala dem. Kärna ur, skär i mindre bitar och tillsätt strax innan servering.
Toppa med skivad salladslök. Servera med kokt potatis eller ris.
Smaklig måltid!
