Klassisk-kycklinggryta-med-svamp-och-morötter
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Klassisk kycklinggryta med svamp och morötter

35 min | Enkelt

Denna gryta på kycklinglårfilé är gjord i klassisk tappning, med morötter och svamp som kärnspelare. Enkel kryddning gör att rätten passar de flestas smaklökar.

Ingredienser

Klassisk kycklinggryta

450 g
Kronfågel Kycklinglårfilé
150 g
färsk svamp
2
morötter
4
schalottenlökar
1.5 dl
torrt vitt vin
1.5 dl
grönsaksbuljong
2
skållade, skalade tomater
2
salladslökar
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Denna gryta på kycklinglårfilé är gjord i klassisk tappning, med morötter och svamp som kärnspelare. Enkel kryddning gör att rätten passar de flestas smaklökar.

Så här gör du

Bryn kycklinglåren i omgångar runt om i panna, krydda väl med salt och peppar. Ta upp dem och vispa ur pannan med cirka 1 dl vatten så att du får en sky.

Bryn grönsaker och svamp i mindre bitar + hela små lökar i smör. Lägg i kycklinglåren, fyll på med skyn, vitt vin/buljong. Låt puttra samman i cirka 15 min. Smaka av om mer kryddor behöver tillsättas.

Skålla tomaterna i hett vatten några sekunder och skala dem. Kärna ur, skär i mindre bitar och tillsätt strax innan servering.

Toppa med skivad salladslök. Servera med kokt potatis eller ris.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!