
Klassisk kycklinggryta med svamp och morötter
Ingredienser
Klassisk kycklinggryta

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Denna gryta på kycklinglårfilé är gjord i klassisk tappning, med morötter och svamp som kärnspelare. Enkel kryddning gör att rätten passar de flestas smaklökar.
Så här gör du
Bryn kycklinglåren i omgångar runt om i panna, krydda väl med salt och peppar. Ta upp dem och vispa ur pannan med cirka 1 dl vatten så att du får en sky.
Bryn grönsaker och svamp i mindre bitar + hela små lökar i smör. Lägg i kycklinglåren, fyll på med skyn, vitt vin/buljong. Låt puttra samman i cirka 15 min. Smaka av om mer kryddor behöver tillsättas.
Skålla tomaterna i hett vatten några sekunder och skala dem. Kärna ur, skär i mindre bitar och tillsätt strax innan servering.
Toppa med skivad salladslök. Servera med kokt potatis eller ris.
Smaklig måltid!


Taco bowl med kyckling

Markiz Taintons KycklingSteak Kantarell med äpple och citroncrème

Tillbehör till Höst & Thanksgiving av Markiz Tainton

Cranberry Chicken på Urbenad hel kyckling

Pumpkin barbecue chicken på hel Gårdskyckling

Hasselbacksrödbeta med citroncrème och krispigt kycklingbacon

Kycklingröra på sojamarinerad gurka

Blåbärsmarinerad kycklinglårfilé på päronchips med getostkräm