Kycklinggryta-med-sötpotatis-och-haricots-verts
(5 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklinggryta med sötpotatis och haricot verts

40 min | Enkelt

Vår kycklinggryta med sötpotatis och haricot verts görs med saftig kycklinglårfilé. Detta höstrecept blir ännu höstigare med lite saffran.

Ingredienser

4 msk
olivolja
2 sgt
gul lök, riven
2 st
vitlöksklyftor, pressade
1 msk
ingefära, fint tärnad
2 msk
kycklingfond (ev 3 msk, justera efter smak)
1 st
lime, saft och skal
0.5 tsk
gurkmeja
0.5 g
saffran
2 st
sötpotatisar, skalade och skurna
150 g
haricots verts
1 liter
vatten
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Vår kycklinggryta med sötpotatis och haricot verts görs med saftig kycklinglårfilé. Detta höstrecept blir ännu höstigare med lite saffran.

Så här gör du

Riv den gula löken och pressa vitlöken. Skala och tärna ingefäran. Skär kycklinglårfilén i mindre bitar.

Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.

Hetta upp olivolja i tjockbottnad gryta och bryn kycklingbitarna på medelhög värme. Tillsätt kryddorna (gurkmeja och saffran) och sedan lök, ingefära samt vitlök.  Fräs tills löken är mjuk.

Tillsätt sötpotatis och häll i 1 liter vatten samt 2-3 msk kycklingfond. Låt koka på svag värme i 10-15 minuter tills sötpotatisen mjuknar. Pressa över limesaft och tillsätt limeskal.

Lägg i haricots verts och låt sjuda i ytterligare 4–5 minuter.

Se till att haricots verts behåller sitt tuggmotstånd.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!