Kycklinggryta-med-sötpotatis-och-haricots-verts
(3 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklinggryta med sötpotatis och haricot verts

40 min | Enkelt

Vår kycklinggryta med sötpotatis och haricot verts görs med saftig kycklinglårfilé. Detta höstrecept blir ännu höstigare med lite saffran.

Ingredienser

800 g
Kycklinglårfilé
4 msk
olivolja
2 sg
gul lök, riven
2 st
vitlöksklyftor, pressade
1 msk
ingefära, fint tärnad
1 msk
kycklingfond
1 st
lime, saft och skal
0.5 tsk
gurkmeja
0.5 g
saffran
2 st
sötpotatisar, skalade och skurna
150 g
haricots verts
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Vår kycklinggryta med sötpotatis och haricot verts görs med saftig kycklinglårfilé. Detta höstrecept blir ännu höstigare med lite saffran.

Så här gör du

Riv den gula löken och pressa vitlöken. Skala och tärna ingefäran. Skär kycklinglårfilén i mindre bitar.

Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.

Hetta upp olivolja i tjockbottnad gryta och fräs kycklingbitarna i en kastrull och tillsätt kryddorna och sedan lök, ingefära samt vitlök och fräs tills de är mjuka.

Tillsätt sötpotatis och låt koka på svag värme i 15-20 minuter. Häll i limesaft och skal samt kycklingfond. Lägg i haricots verts och låt sjuda i ytterligare 4–5 minuter.

Tänk på att inte koka haricots verts för länge – de är godast med lite tuggmotstånd.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!