Kycklinggryta-med-sötpotatis-och-haricots-verts
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklinggryta med sötpotatis och haricotverts

40 min | Enkelt

Vår kycklinggryta med sötpotatis och haricotverts görs med saftig kycklinglårfilé. Detta höstrecept blir ännu höstigare med lite saffran.

Ingredienser

800 g
Kycklinglårfilé
4 msk
olivolja
2
gul lök, riven
2
vitlöksklyftor, pressade
2 tsk
ingefära
0.5 tsk
gurkmeja
0.5 g
saffran
2
sötpotatisar, skalade och skurna
150 g
haricots verts
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Vår kycklinggryta med sötpotatis och haricotverts görs med saftig kycklinglårfilé. Detta höstrecept blir ännu höstigare med lite saffran.

SÅ HÄR GÖR DU

Riv den gula löken och pressa vitlöken. Skär kycklinglårfilén i mindre bitar.

Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.

Hetta upp olivolja i tjockbottnad gryta och fräs kycklingbitarna i en kastrull och tillsätt kryddorna och sedan lök och vitlök fräs tills de är mjuka.

Tillsätt sötpotatis och låt koka på svag värme i 15-20 minuter. Tillsätt haricotsverts och låt sjuda i ytterligare 4–5 minuter.

Tänk på att inte koka haricotsverts för länge, de är godast med lite tuggmotstånd.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!