Kycklinggryta med sötpotatis och haricot verts
40 min | Enkelt
Ingredienser
800 g
4 msk
olivolja
2 sgt
gul lök, riven
2 st
vitlöksklyftor, pressade
1 msk
ingefära, fint tärnad
2 msk
kycklingfond (ev 3 msk, justera efter smak)
1 st
lime, saft och skal
0.5 tsk
gurkmeja
0.5 g
saffran
2 st
sötpotatisar, skalade och skurna
150 g
haricots verts
1 liter
vatten
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Vår kycklinggryta med sötpotatis och haricot verts görs med saftig kycklinglårfilé. Detta höstrecept blir ännu höstigare med lite saffran.
Så här gör du
Riv den gula löken och pressa vitlöken. Skala och tärna ingefäran. Skär kycklinglårfilén i mindre bitar.
Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
Hetta upp olivolja i tjockbottnad gryta och bryn kycklingbitarna på medelhög värme. Tillsätt kryddorna (gurkmeja och saffran) och sedan lök, ingefära samt vitlök. Fräs tills löken är mjuk.
Tillsätt sötpotatis och häll i 1 liter vatten samt 2-3 msk kycklingfond. Låt koka på svag värme i 10-15 minuter tills sötpotatisen mjuknar. Pressa över limesaft och tillsätt limeskal.
Lägg i haricots verts och låt sjuda i ytterligare 4–5 minuter.
Se till att haricots verts behåller sitt tuggmotstånd.
Smaklig måltid!