Kycklinggryta med sötpotatis och haricot verts
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Vår kycklinggryta med sötpotatis och haricot verts görs med saftig kycklinglårfilé. Detta höstrecept blir ännu höstigare med lite saffran.
Så här gör du
Riv den gula löken och pressa vitlöken. Skala och tärna ingefäran. Skär kycklinglårfilén i mindre bitar.
Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
Hetta upp olivolja i tjockbottnad gryta och fräs kycklingbitarna i en kastrull och tillsätt kryddorna och sedan lök, ingefära samt vitlök och fräs tills de är mjuka.
Tillsätt sötpotatis och låt koka på svag värme i 15-20 minuter. Häll i limesaft och skal samt kycklingfond. Lägg i haricots verts och låt sjuda i ytterligare 4–5 minuter.
Tänk på att inte koka haricots verts för länge – de är godast med lite tuggmotstånd.
Smaklig måltid!
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett