
Kycklinggryta med sötpotatis och haricot verts
Ingredienser

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Vår kycklinggryta med sötpotatis och haricot verts görs med saftig kycklinglårfilé. Detta höstrecept blir ännu höstigare med lite saffran.
Så här gör du
Riv den gula löken och pressa vitlöken. Skala och tärna ingefäran. Skär kycklinglårfilén i mindre bitar.
Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
Hetta upp olivolja i tjockbottnad gryta och bryn kycklingbitarna på medelhög värme. Tillsätt kryddorna (gurkmeja och saffran) och sedan lök, ingefära samt vitlök. Fräs tills löken är mjuk.
Tillsätt sötpotatis och häll i 1 liter vatten samt 2-3 msk kycklingfond. Låt koka på svag värme i 10-15 minuter tills sötpotatisen mjuknar. Pressa över limesaft och tillsätt limeskal.
Lägg i haricots verts och låt sjuda i ytterligare 4–5 minuter.
Se till att haricots verts behåller sitt tuggmotstånd.
Smaklig måltid!


Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi

Linguini med kyckling, pesto, tomat och parmesan

Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt

Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish

Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata

Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese