
Kycklinggryta med sötpotatis och haricot verts
40 min | Enkelt
Ingredienser
800 g
4 msk
olivolja
2 sg
gul lök, riven
2 st
vitlöksklyftor, pressade
1 msk
ingefära, fint tärnad
1 msk
kycklingfond
1 st
lime, saft och skal
0.5 tsk
gurkmeja
0.5 g
saffran
2 st
sötpotatisar, skalade och skurna
150 g
haricots verts

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Vår kycklinggryta med sötpotatis och haricot verts görs med saftig kycklinglårfilé. Detta höstrecept blir ännu höstigare med lite saffran.
Så här gör du
Riv den gula löken och pressa vitlöken. Skala och tärna ingefäran. Skär kycklinglårfilén i mindre bitar.
Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
Hetta upp olivolja i tjockbottnad gryta och fräs kycklingbitarna i en kastrull och tillsätt kryddorna och sedan lök, ingefära samt vitlök och fräs tills de är mjuka.
Tillsätt sötpotatis och låt koka på svag värme i 15-20 minuter. Häll i limesaft och skal samt kycklingfond. Lägg i haricots verts och låt sjuda i ytterligare 4–5 minuter.
Tänk på att inte koka haricots verts för länge – de är godast med lite tuggmotstånd.
Smaklig måltid!
