Starka-tacos-med-avokadosallad,-tomatsalsa-och-picklad-rödlök
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Heta kycklingtacos med salsa på färska tomater och chili, avokadosallad, picklad rödlök

25 min | Enkelt

Fredagsmys eller taco-tisdag, det är aldrig fel med lite mexikansk hetta i köket och med ekologisk kycklingfärs kan du krydda på ordentligt. En het salsa ger en härlig styrka till dina kycklingtacos.

Ingredienser

Tacos

8
tortillas eller majstacoskal
2
gula lökar
3
vitlöksklyftor
1 tsk
spiskummin
1 krm
cayennepeppar
0.5 tsk
malet korianderfrö
2 tsk
chili, finhackad
2
tomater, skurna
1 dl
vatten

Avokadosallad

2
avokado
1
röd paprika
2
apelsiner
4
salladslökar

Tomatsalsa

3
tomater
1
schalottenlök
1
stor lime, pressad
0.5
röd chili
0.5 dl
ljus öl
1 kruka
färsk koriander

Picklad rödlök

1.5
rödlökar
0.5 dl
ättika
1 dl
socker
1.5 dl
vatten
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Fredagsmys eller taco-tisdag, det är aldrig fel med lite mexikansk hetta i köket och med ekologisk kycklingfärs kan du krydda på ordentligt. En het salsa ger en härlig styrka till dina kycklingtacos.

Så här gör du

Picklad rödlök

Skala och skiva löken längs med fibrerna. Det vill säga, som ”klyftor”. Blanda med övriga ingredienser och koka upp. Sätt kallt.

Tomatsalsa: Kärna ur och tärna tomaterna fint. Finhacka löken och chilin.

Blanda med limejuice, öl och hackad koriander. Smaka av med salt och socker.

Avokadosallad: Skala och kärna ur avokadon och skär ner i mindre bitar. Tärna paprikan fint.

Skala och skär filéer (klyftor utan skal och mellanväggar) av apelsinen.

Skiva salladslöken tunt och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt.

Kycklingtacos: Finhacka lökarna och hetta upp en panna. Stek färsen gyllenbrun i olja och smör. Tillsätt lök och fräs i ytterligare 2 minuter.

Lägg i chili och kryddorna. Stek i 30 sekunder, tillsätt därefter tomat och vatten.

Koka i 2 minuter. Smaka av med salt och servera i varma tacoskal.

Smaklig måltid!

Hej, visste du att?

Kronfågels kycklingfärs är tillverkad av 100 % svensk kyckling.

Kycklingen har ursprung Sverige då den är både uppfödd på våra svenska gårdar och slaktad här. Läs gärna mer om våra svenska gårdar under den här länken=>.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!