Frikadeller_bla_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata

30 min | Enkelt

Söndagslunch eller middag för familj och vänner! Recept av Olle Broström.

Ingredienser

Kycklingfrikadeller

400 g
kycklingfärs
1 st
gul lök, finhackad
1 kruka
oregano
1 st
ägg
1 dl
grädde
2 msk
ströbröd
salt och peppar

Tomatsås

2 burkar
krossade tomater
1 st
gul lök, finhackad
0.5 st
chili, hackad
2 klyftor
vitlök, finhackad
1 msk
socker
3 msk
olivolja
1 kruka
basilika

Övrigt

300 g
pasta typ tagliatelle
2 st
burrata
parmesanost, riven

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Söndagslunch eller middag för familj och vänner! Recept av Olle Broström.

Så här gör du

Kycklingfrikadeller

Häll i ströbrödet i grädden och dra i ca 5 minuter. Finhacka gul lök och oregano, blanda sedan samman samtliga ingredienser och tillsätt salt och svartpeppar. Blanda till en slät smet och forma till kycklingköttbullar. Baka av i ugnen på 180°C cirka 10–15 minuter.

Tomatsås

Finhacka lök, vitlök och chili. Svetta mjukt med olivolja till det är helt mjukt. Tillsätt krossade tomater, socker och stjälkarna från basilikan. Sjud på svag värme i cirka 30 minuter, när kycklingköttbullarna är klara i ugnen tillsätt dem i tomatsåsen. Kom ihåg att hälla ner spadet ifrån kycklingköttbullarna i såsen så att man tar vara på alla smaker.

Koka tagliatelle enligt angivelse, sila av pastan och avsluta med att slunga samman pastan med frikadellerna. Toppa med burrata, parmesan och basilika.