Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Ingredienser
Kycklingfrikadeller
Tomatsås
Övrigt
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Söndagslunch eller middag för familj och vänner! Recept av Olle Broström.
Så här gör du
Kycklingfrikadeller
Häll i ströbröd i grädden och dra i ca 5 minuter. Finhacka gul lök och oregano, blanda sedan samman samtliga ingredienser. Salta och peppra. Blanda till en slät smet och forma till kycklingköttbullar. Baka av i ugnen på 180°C cirka 10–15 minuter.
Tomatsås
Finhacka lök, vitlök och chili. Svetta mjukt med olivolja till det är helt mjukt.
Tillsätt krossade tomater, socker och stjälkarna från basilikan. Låt sjuda på svag värme i ca 30 minuter, när kycklingköttbullarna är klara i ugnen tillsätt dem i tomatsåsen.
Kom ihåg att hälla ner spadet ifrån frikadellerna i såsen, så att man tar vara på alla smaker.
Smaka av med salt och peppar.
Pasta
Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Sila av pastan, lägg ner frikadeller i tomatsåsen och avsluta med att slunga samman med pastan.
Toppa med burrata, riven parmesan och basilika, och servera.
Kyld svensk kycklingfärs som passar till allt från köttfärssås, taco, lasagne och en enkel köttfärslimpa. Du kan byta ut din vanliga färs mot kycklingfärs som är ett nyttigt, smalt och proteinrikt alternativ.
Kronfågels kyckling född uppväxt slaktad i Sverige och slaktas på ett litet småskaligt slakteri i södra Sverige. Kycklingen har möjlighet till utomhusvistelse året om.
Ingredienser
300 g kycklingfärs av 100% kycklingkött.
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Julköttbullar med mandel