Frikadeller_bla_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata

30 min | Enkelt

Söndagslunch eller middag för familj och vänner! Recept av Olle Broström.

Ingredienser

Kycklingfrikadeller

1 st
gul lök, finhackad
1 kruka
oregano
1 st
ägg
1 dl
grädde
2 msk
ströbröd
salt och peppar

Tomatsås

2 burkar
krossade tomater
1 st
gul lök, finhackad
0.5 st
chili, hackad
2 klyftor
vitlök, finhackad
1 msk
socker
3 msk
olivolja
1 kruka
basilika

Övrigt

300 g
pasta typ tagliatelle
2 st
burrata
parmesanost, riven

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Söndagslunch eller middag för familj och vänner! Recept av Olle Broström.

Så här gör du

Kycklingfrikadeller

Häll i ströbröd i grädden och dra i ca 5 minuter. Finhacka gul lök och oregano, blanda sedan samman samtliga ingredienser. Salta och peppra. Blanda till en slät smet och forma till kycklingköttbullar. Baka av i ugnen på 180°C cirka 10–15 minuter.

Tomatsås

Finhacka lök, vitlök och chili. Svetta mjukt med olivolja till det är helt mjukt.

Tillsätt krossade tomater, socker och stjälkarna från basilikan. Låt sjuda på svag värme i ca 30 minuter, när kycklingköttbullarna är klara i ugnen tillsätt dem i tomatsåsen.

Kom ihåg att hälla ner spadet ifrån frikadellerna i såsen, så att man tar vara på alla smaker.

Smaka av med salt och peppar.

Pasta

Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Sila av pastan, lägg ner frikadeller i tomatsåsen och avsluta med att slunga samman med pastan.

Toppa med burrata, riven parmesan och basilika, och servera.

Om Ekologisk Kycklingfärs

Kyld svensk kycklingfärs som passar till allt från köttfärssås, taco, lasagne och en enkel köttfärslimpa. Du kan byta ut din vanliga färs mot kycklingfärs som är ett nyttigt, smalt och proteinrikt alternativ.

Kronfågels kyckling född uppväxt slaktad i Sverige och slaktas på ett litet småskaligt slakteri i södra Sverige. Kycklingen har möjlighet till utomhusvistelse året om.

Ingredienser

300 g kycklingfärs av 100% kycklingkött.