Kycklinglasagne
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklinglasagne med vitlök och rotfrukter

55 min | Enkelt

En underbar kycklinglasagne med rotfrukter och vitlök i centrum. Bryn färs ordentligt - i stekytan utvecklas en massa goda aromer.

Ingredienser

Kycklinglasagne

500 g
Kronfågel kycklingfärs
8
färska lasagneplattor
2
gula lökar, hackade
3 dl
valfria rotfrukter, tärnade
1
vitlöksklyfta, pressad
500 g
tomatkross
1 msk
hönsfond
2 msk
tomatpuré
4 dl
mjölk
2 msk
vetemjöl
200 g
ost, riven
Oregano, timjan, basilika
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En underbar kycklinglasagne med rotfrukter och vitlök i centrum. Bryn färs ordentligt - i stekytan utvecklas en massa goda aromer.

Så här gör du

Hacka löken, tärna rotfrukterna och pressa vitlöken. Fräs i en stekpanna med smör eller olja – krydda med salt och peppar.

Tillsätt färsen och stek den smulig. Rör ner tomatkross, fond och puré. Låt allt puttra samman i ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och kryddor. Våga ta i med kryddorna – det bör bli smakrikt.

Sätt ugnen på 225°. Slå ner mjölk i en kastrull och vispa ner mjölet. Låt koka upp under omrörning, låt sjuda samman i ett par minuter.

Dra kastrullen från värmen och krydda med salt och peppar. Lägg i ungefär hälften av osten.

Varva kycklingfärssåsen, lasagneplattorna och ostsåsen i en smord form. Strö över resterande ost.

Grädda i cirka 25 minuter i ugnen, tills lasagnen har fått en fin färg.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!