Kycklinglasagne med vitlök och rotfrukter
55 min | Enkelt
Ingredienser
Kycklinglasagne
500 g
Kronfågel kycklingfärs
8
färska lasagneplattor
2
gula lökar, hackade
3 dl
valfria rotfrukter, tärnade
1
vitlöksklyfta, pressad
500 g
tomatkross
1 msk
hönsfond
2 msk
tomatpuré
4 dl
mjölk
2 msk
vetemjöl
200 g
ost, riven
Oregano, timjan, basilika
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En underbar kycklinglasagne med rotfrukter och vitlök i centrum. Bryn färs ordentligt - i stekytan utvecklas en massa goda aromer.
Så här gör du
Hacka löken, tärna rotfrukterna och pressa vitlöken. Fräs i en stekpanna med smör eller olja – krydda med salt och peppar.
Tillsätt färsen och stek den smulig. Rör ner tomatkross, fond och puré. Låt allt puttra samman i ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och kryddor. Våga ta i med kryddorna – det bör bli smakrikt.
Sätt ugnen på 225°. Slå ner mjölk i en kastrull och vispa ner mjölet. Låt koka upp under omrörning, låt sjuda samman i ett par minuter.
Dra kastrullen från värmen och krydda med salt och peppar. Lägg i ungefär hälften av osten.
Varva kycklingfärssåsen, lasagneplattorna och ostsåsen i en smord form. Strö över resterande ost.
Grädda i cirka 25 minuter i ugnen, tills lasagnen har fått en fin färg.
Smaklig måltid!