Kycklingfars_Sweetchili_kottbullar_1000x1000
(10 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Thailändska kycklingköttbullar med sweet chilisås

30 min | Enkelt

Saftiga och smakrika kycklingköttbullar med thailändska smaker.

Ingredienser

Thailändska kycklingköttbullar

1 klyfta
vitlök, riven
2 st
salladslök, tunt skivad
0.5 st
röd chili, finhackad
0.5 st
citrongräs, krossad och finhackad
1 tsk
fisksås
1.5 msk
ostronsås
1 st
ägg
1 msk
ströbröd
0.5 tsk
salt
rapsolja till stekning

sweet chilisås

0.5 dl
ostronsås
0.5 dl
sweet chili
1 msk
soja
1 tsk
fisksås
1 tsk
strösocker
0.5 dl
vatten

Nudlar

300 g
risnudlar
1 st
morot, strimlad
15 cm
purjolök, sköljd och strimlad
0.5 st
broccoli
1 msk
sesamfrön

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Saftiga och smakrika kycklingköttbullar med thailändska smaker.

Så här gör du

Kycklingbullar

Skär och hacka, chili och vitlök. Skiva salladslöken och krossa citrongräs med baksidan av en kniv och skiva sedan. Lägg allt i en bunke och tillsätt kycklingfärsen tillsammans med ostronsås, fisksås, ägg och ströbröd. Salta.

Forma till köttbullar och stek i rapsolja i 5-6 minuter.

Sweetchilisås

Vispa ihop ingredienserna till sweetchilisåsen. Slå sen såsen över köttbullarna som steks. Låt koka ihop något. Det ska bli en simmig sås. Spä eventuellt med mer vatten.

Nudlar

Skala och riv eller strimla moroten. Ansa och strimla purjolöken och skär broccolin i mindre bitar.

Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen tillsammans med grönsakerna. Sila av vattnet.

Servera kycklingköttbullarna i sweetchilisåsen tillsammans med nudlarna. Toppa gärna med skuren koriander och rostade sesamfrön.