Thailändska kycklingköttbullar med sweet chilisås
Ingredienser
Thailändska kycklingköttbullar
sweet chilisås
Nudlar
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Saftiga och smakrika kycklingköttbullar med thailändska smaker.
Så här gör du
Kycklingbullar
Skär och hacka, chili och vitlök. Skiva salladslöken och krossa citrongräs med baksidan av en kniv och skiva sedan. Lägg allt i en bunke och tillsätt kycklingfärsen tillsammans med ostronsås, fisksås, ägg och ströbröd. Salta.
Forma till köttbullar och stek i rapsolja i 5-6 minuter.
Sweetchilisås
Vispa ihop ingredienserna till sweetchilisåsen. Slå sen såsen över köttbullarna som steks. Låt koka ihop något. Det ska bli en simmig sås. Spä eventuellt med mer vatten.
Nudlar
Skala och riv eller strimla moroten. Ansa och strimla purjolöken och skär broccolin i mindre bitar.
Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen tillsammans med grönsakerna. Sila av vattnet.
Servera kycklingköttbullarna i sweetchilisåsen tillsammans med nudlarna. Toppa gärna med skuren koriander och rostade sesamfrön.
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd
Kycklinglårfilé St Louis med cornbread och krämig svartkål
Stora grillfiléer med aubergineröra och bulgursallad
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka