Julköttbullar av kycklingfärs med rödbetssallad
Ingredienser
Julköttbullar av kycklingfärs
Rödbetssallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Köttbullar och julen går hand i hand - och kycklingen gör det hela lite godare, lite nyttigare. Kryddpepparn ger köttbullarna den där härligt juliga smaken som man längtar till år efter år.
Så här gör du
Gör smet till kötbullarna och stek dem
Finhacka löken och fräs i olja tills den är mjuk, kyl sedan av.
Blanda färsen med lök, salt och kryddpeppar. Tillsätt ägg, senap och ströbröd. Gör ett smaktest genom att steka en bit färs och smaka av.
Sätt ugnen på 120°.
Forma julfärssmeten till bollar och bryn i panna.
Stek färdigt i ugnen under 10 minuter. Julköttbullarna måste bli genomstekta.
Rödbetssallad
Tärna rödbetorna och äpplet. Blanda ihop med de andra ingredienserna för rödbetssalladen.
Smaka av med salt och peppar.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett