
Julköttbullar av kycklingfärs med rödbetssallad
Ingredienser
Julköttbullar av kycklingfärs
Rödbetssallad

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Köttbullar och julen går hand i hand - och kycklingen gör det hela lite godare, lite nyttigare. Kryddpepparn ger köttbullarna den där härligt juliga smaken som man längtar till år efter år.
Så här gör du
Finhacka löken och fräs i olja tills den är mjuk, kyl sedan av.
Blanda färsen med lök, salt och kryddpeppar. Tillsätt ägg, senap och ströbröd. Gör ett smaktest genom att steka en bit färs och smaka av.
Sätt ugnen på 120°.
Forma julfärssmeten till bollar och bryn i panna.
Stek färdigt i ugnen under 10 minuter. Julköttbullarna måste bli genomstekta.
Tärna rödbetorna och äpplet. Blanda ihop med de andra ingredienserna för rödbetssalladen.
Smaka av med salt och peppar.


Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad