Snacks på kycklingkroketter och minirösti med kycklingköttbullar
Ingredienser
Kycklingkroketter
Panering
Ädelostcrème
Minirösti med kryddpepparstekta kycklinköttbullar
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Goda vintersnacks av Markiz Tainton.
Så här gör du
Kycklingkroketter med smak av glögg och ädelostcrème
Mixa kycklingen tillsammans med örter, kryddor, salt och peppar.
Lägg i äggulan. Håll maskinen igång medan du häller i grädden i en tunn stråle. Lägg smeten i kylen i 30 minuter. Det kommer ge den en mer fast form och bättre konsistens.
Forma små bollar av massan och rulla dem först i mjölet, sedan i ägget och sist i panko (detta kommer behöva göras två gånger).
Värm oljan till 180 grader i en kastrull. Fritera några åt gången i oljan i ca. 4-5 minuter, tills de är gyllenbruna och klara. Lyft upp med en hålslev på hushållspapper eller galler.
Ädelostcrème
Mixa ihop ostarna slät och tillsätt crème fraiche. Smaka gärna av med salt.
Servera koketterna varma med ädelostkrämen på.
Minirösti med kryddpepparstekta kycklingköttbullar
Skala och riv potatisarna på ett rivjärn. Krydda med salt och peppar. Klicka sedan ut stora matskedar med potatis i en stekpanna och stek dem gyllenbruna i smör.
Skär kycklingköttbullar i små bitar och stek snabbt i smör med kryddpeppar.
Lägg en klick crème fraiche på varje rösti. Toppa med kycklingköttbullar och rödlök.
Skira smöret och låt det bli gyllenbrunt. Avsluta med att ringla över lite smör.
Ett gott julsnacks för er som inte bara vill äta choklad och pepparkakor. God jul i stugan!
Kyld svensk kycklingfärs som passar till allt från köttfärssås, taco, lasagne och en enkel köttfärslimpa. Du kan byta ut din vanliga färs mot kycklingfärs som är ett nyttigt, smalt och proteinrikt alternativ.
Ingredienser: Kycklingfärs av 100% kycklingkött
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Om Kycklingköttbullar
Kycklingköttbullar gjorda av det goda, ljusa, hälsosamma, klimatsmarta kycklingköttet. Tillagade på klassiskt vis, färdiga att äta och du steker dom några minuter för att få en fin stekyta.
Ingredienser: Kycklingkött 70%, vatten, kycklingfett, potatisstärkelse, potatisflingor, salt, lök, druvsocker, vegetabilisk fiber (potatis, citrus), grönsaksbuljong, kryddextrakt (svartpeppar), vitpeppar, cayennepeppar. Stekta i rapsolja.
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.