
mini-jansson med kyckling
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Janssons frestelse med kycklingfilé serverade i små portionsformar.
Så här gör du
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj 4 portionsformar med hälften av smöret.
Skär löken. Stek kycklingen gyllenbrun i en riktigt het panna och tillsätt sedan skivad gul lök och fräs 1-2 minuter.
Skiva potatis i tunna strimlor. Mixa ansjovis med 2 msk grädde. Varva potatis, lök, kyckling och ansjovisblandningen i formarna/formen och krydda med salt och peppar. Häll över vad dom är kvar av 2 dl vispgrädde.
Toppa med ströbröd och resten av smöret jämt fördelat över formarna.
Grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter för att få ett krispigt lager på toppen. Undvik att ställa formen nedre delen av ugnen av just denna anledning.
Janssons Frestelse är redo att serveras, smaklig spis!
Det går även bra att göra detta recept i en stor ugnssäker form.
FLER RECEPT

Double cheese kycklingburgare med stekt lök och senapsdressing

Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips

Koreansk BBQ kycklinglårfilé med gurkkimchi och chilidressing

Kobideh – persisk kebab med saffransris och gurkyoghurt

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad