Kyckling Paillard med ruccolasallad och nobisdressing
Ingredienser
Kyckling "Paillard" och tillbehör
Sallad
Nobisdressing
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En fräsch och snabblagad kycklingrätt gjord med minutfilé. Nobisdressingen höjer måltiden till en framtida fredagsfavorit.
Så här gör du
Kyckling Paillard
Välj mellan att grilla eller stek kycklingen. Salta och peppra kycklingen. Vid stekning tillsätt smöret och olivoljan. Låt smöret få en gyllenbrun färg och tillsätt minutfiléerna. Stek ca 3 minuter på varje sida.
Nobisdressing
Rör ihop majonnäs, vitvinsvinäger, dijonsenap och gräslök till en dressing. Smaka av med nymald peppar.
Sallad
Dela tomaterna grovt och blanda med ruccola och rosésalladen. Blanda salladen nu med olivolja och citronsaft. Ta fram ett stort fat. Skiva upp avokadon. Lägg kycklingen på sidan. Riv över en massa parmesan över hela rätten.
Servering
Det blir gott att servera med halstrade citroner som pressas över kycklingen. Finns det gammalt bröd över går det utmärkt att steka upp krutonger och servera till denna enkla men goda kycklingrätt
Kronfågels Minutfilé är 100 % svensk kyckling. Kycklingen har ursprung Sverige då den är både uppfödd på våra svenska gårdar och slaktad här. Läs gärna mer om våra svenska gårdar under den här länken=>.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
Paillard är en gammaldags fransk kulinarisk term som syftar på en tunn köttbit som gjorts platt genom att man bankar ut den. Med våra Minutfiléer har vi redan gjort jobbet åt dig dvs att vi bankat ut kycklingfilén.
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd