Paillardkyckling
(4 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kyckling Paillard med ruccolasallad och nobisdressing

30 min | Enkelt

En fräsch och snabblagad kycklingrätt gjord med minutfilé. Nobisdressingen höjer måltiden till en framtida fredagsfavorit.

Ingredienser

Kyckling "Paillard" och tillbehör

3 msk
smör
1 msk
olivolja
salt och peppar
parmesanost, finriven
1 st
citron, delad i fyra kvartar

Sallad

400 g
blandade tomater
150 g
ruccola
1 st
huvud rosésallad
2 st
avokado, delade skivade
1 st
citron, saften
salt och peppar
olivolja av god kvalitet

Nobisdressing

1 dl
majonnäs
1 msk
vitvinsvinäger
1 msk
dijonsenap
1 msk
gräslök, finskuren
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En fräsch och snabblagad kycklingrätt gjord med minutfilé. Nobisdressingen höjer måltiden till en framtida fredagsfavorit.

Så här gör du

Kyckling Paillard

Välj mellan att grilla eller stek kycklingen. Salta och peppra kycklingen. Vid stekning tillsätt smöret och olivoljan. Låt smöret få en gyllenbrun färg och tillsätt minutfiléerna. Stek ca 3 minuter på varje sida.

Nobisdressing

Rör ihop majonnäs, vitvinsvinäger, dijonsenap och gräslök till en dressing. Smaka av med nymald peppar.

Sallad

Dela tomaterna grovt och blanda med ruccola och rosésalladen. Blanda salladen nu med olivolja och citronsaft. Ta fram ett stort fat. Skiva upp avokadon. Lägg kycklingen på sidan. Riv över en massa parmesan över hela rätten.

Servering

Det blir gott att servera med halstrade citroner som pressas över kycklingen. Finns det gammalt bröd över går det utmärkt att steka upp krutonger och servera till denna enkla men goda kycklingrätt

Hej, visste du att?

Kronfågels Minutfilé är 100 % svensk kyckling. Kycklingen har ursprung Sverige då den är både uppfödd på våra svenska gårdar och slaktad här. Läs gärna mer om våra svenska gårdar under den här länken=>.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.

Paillard är en gammaldags fransk kulinarisk term som syftar på en tunn köttbit som gjorts platt genom att man bankar ut den. Med våra Minutfiléer har vi redan gjort jobbet åt dig dvs att vi bankat ut kycklingfilén.

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!