
Örtstekta Små & fina Minutfiléer med vårsallad och getostcrème
25 min |
Ingredienser
Vårsallad
5
knipplökar
200 g
sockerärtor
2
knippmorötter
8
färskpotatisar
3 msk
äppelcidervinäger
5 msk
rapsolja
50 g
ruccola
6
rädisor, skivade
Getostcrème
100 g
getost (chevrétyp)
200 g
naturell kvarg

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Bjud på en vårlig rätt där Små & fina Minutfiléer där kycklingen får sällskap av färskpotatis, krispiga grönsaker och en smakrik getostcrème.
Så här gör du
Vårsallad
Koka färskpotatisen. Skiva potatisen när den är färdig. Dela knipplökarna på mitten och stek dem mjuka i smör. Dela sedan löken i mindre bitar.
Koka sockerärtorna och morötterna i saltat vatten, kyl dem direkt med isvatten och blanda sedan med lök, potatis, vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar. Toppa med ruccola och rädisor.
Getostcrème
Ta fram en skål och häll ner getosten och kvargen. Blanda ihop tills det blir en kräm. Smaka av med salt.
Kycklingen
Hetta upp en panna, krydda och stek kycklingen i smör och olja. Strö över örterna när någon minut av stekningen återstår. Servera direkt.
