00:00
00:00
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingfilé i tomatsås med kapris och oliver

45 min | Enkelt

Saftig kycklingfilé i mustig sås och ugnsrostade tillbehör .

4 Portioner
  • 2 Portioner
  • 4 Portioner
  • 6 Portioner
  • 8 Portioner

Ingredienser

1.5 msk
kycklingfond
1 st
vitlöksklyfta
3 st
ansjovisfiléer
1.5 msk
kapris
1 tsk
oregano
1 msk
färsk timjan, hackad
400 g
krossade tomater
0.5 dl
svarta oliver, utan kärnor
500 g
potatis
0.5 huvud
spetskål
0.5 dl
mandlar, rostade

Ingredienser

1.5 msk
kycklingfond
1 st
vitlöksklyfta
3 st
ansjovisfiléer
1.5 msk
kapris
1 tsk
oregano
1 msk
färsk timjan, hackad
400 g
krossade tomater
0.5 dl
svarta oliver, utan kärnor
500 g
potatis
0.5 huvud
spetskål
0.5 dl
mandlar, rostade

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Saftig kycklingfilé i mustig sås och ugnsrostade tillbehör .

Så här gör du

Kyckling

Koka upp kycklingbuljong. Salta. Pochera kycklingen i buljongen till 65 grader i innertemperatur, ca 15 minuter.  Torka av och hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek tills kycklingen har en gyllenbrun stekyta och en innertemperatur på 70 grader.

Potatis

Sätt ugnen på 225°C.

Skölj potatisen. Dela i mindre bitar om de är stora och lägg på en plåt. Blanda med olja, salt och peppar.

Ställ in i mitten av ugnen ca 20-30 minuter eller tills potatisen fått fin färg och är mjuk.

Spetskål

Dela kålhuvudet i fyra ungefär lika stora båtar.

Ringla oljan över kålen så jämnt du kan. Använd gärna en pensel. Salta och peppra.

Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter.

Ställ in kål och potatisen tillsammans för att spara tid.

Tomatsås

Hetta upp olivolja och fräs vitlök & ansjovis.

Tillsätt kapris, oregano och timjan. Fräs i ca 1-2 minuter.

Tillsätt krossade tomater och svarta oliver och låt puttra i ca 20 minuter under lock på medelvärme.

Rosta mandlarna i torr panna.

Lägg i kycklingen i tomatsåsen och servera tillsammans med potatisen och spetskål toppad med rostade mandlar.

Hej, visste du att?

Kronfågels salladskyckling är tillverkad av 100 % svensk kyckling.

Kycklingen har ursprung Sverige då den är både uppfödd på våra svenska gårdar och slaktad här. Läs gärna mer om våra svenska gårdar under den här länken=>.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.

FLER RECEPT

Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat

(2 röster)

John Lundviks indiska kycklingtacos med korianderraita

(4 röster)

Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt

(8 röster)
Kycklingfrikadeller i tomatsås

Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata

(5 röster)
HÖSTSALLAD med KycklingSteak, äpple och blue cheese

Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese

(5 röster)

Grön kycklingsallad med salsa verde

(4 röster)

Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat

(2 röster)

KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs

(5 röster)

Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett

(4 röster)

Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing

(3 röster)

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

(2 röster)

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

(3 röster)

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel

(3 röster)