
Kycklingtonkatsu med sojamajonnäs och sesamfrön
Ingredienser
Kycklingtonkatsu
Sojamajonnäs
Sallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Tonkatsu är japans svar på schnitzel. Här gör vi den på vår utbankade minutfilé.
Så här gör du
Kycklingtonkatsu
Salta den tinade kycklingen. Ta fram tre stycken formar för vetemjöl, uppvispat ägg och pankoströbröd. Vänd kycklingen i mjölet, sedan ägg och avsluta med panko.
Stek den panerade kycklingen gyllenbrun och krispig i rikligt med rapsolja i cirka tre till fyra minuter på varje sida.
Tips: har man en fritös så går det utmärkt att fritera tonkatsu i 170 graders olja i cirka tre minuter.
Sojamajonnäs
Vispa ihop majonnäs, japansk soja, dijonsenap och salt. Häll gärna majonnäsen i en spritspåse.
Sallad
Skär grönsakerna till salladen. Dela minimajsen och stek den hastigt i olja. Blanda ihop allt och smaka av med salt och äppelcidervinäger.
Servering
Skär upp de stekta frasiga minutfiléerna i skivor och spritsa gärna över sojamajonnäsen. Avsluta med rostade sesamfrön. Servera sedan din tonkatsu tillsammans med salladen.
Fler recept med kycklingschnitzel hittar du under den här länken.
Vill du ändra från 4 portioner till fler så hittar du den funktionen uppe till vänster ovanför ingredienser.