FTB_2664_Minufile_tonkatsu_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingtonkatsu med sojamajonnäs och sesamfrön

30 min | Enkelt

Tonkatsu är japans svar på schnitzel. Här gör vi den på vår utbankade minutfilé.

Ingredienser

Kycklingtonkatsu

1.5 dl
vetemjöl
3 st
ägg, uppvispade
3 dl
pankoströbröd
5 msk
rapsolja
2 msk
sesamfrön, gärna svarta och vita, rostade

Sojamajonnäs

1.5 dl
majonnäs
1.5 msk
japansk soja
1 tsk
dijonsenap
0.5 tsk
salt

Sallad

1 st
morot, strimlad
2 dl
sojabönor, frysta och tinade
100 g
minimajs, slantade
100 g
blandade kålsorter, tunt skivad
50 g
machésallad
1 msk
äppelcidervinäger
salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Tonkatsu är japans svar på schnitzel. Här gör vi den på vår utbankade minutfilé.

Så här gör du

Kyckling tonkatsu

Salta den tinade kycklingen. Ta fram 3 st formar för vetemjöl, uppvispat ägg och pankoströbröd. Vänd kycklingen först i mjöl, sedan ägg och sist panko.

Stek den panerade kycklingen gyllenbrun och krispig i rikligt med rapsolja i cirka 3-4 minuter på varje sida.

Om du har en fritös, så går det utmärkt att fritera kycklingtonkatsu i 170 graders olja i cirka 3 minuter!

Sojamajonnäs

Vispa ihop majonnäs, japansk soja, dijonsenap och salt. Häll gärna majonnäsen i en spritspåse.

Sallad

Skär grönsakerna till salladen. Dela minimajsen och stek den hastigt i olja. Blanda ihop allt och smaka av med salt och äppelcidervinäger.

Servering tonkatsu

Skär upp de stekta frasiga minutfiléerna i skivor och spritsa gärna över sojamajonnäsen. Avsluta med rostade sesamfrön. Servera sedan din kycklingtonkatsu tillsammans med salladen.

Tips!

Vad är en tonkatsu? Tonkatsu är en japansk krispig schnitzel som serveras med en frisk kålsallad. Vi har valt att göra vår tonkatsu på tunn kycklingfilé. Tonkatsu är en rätt som passar utmärkt till både vardag och fest

Fler recept med kycklingschnitzel hittar du under den här länken.

Om Minutfilé, utbankad hel kycklingfilé

100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.

Ingredienser: Utbankad kycklingbröstfilé.

Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.