FTB_2664_Minufile_tonkatsu_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingtonkatsu med sojamajonnäs och sesamfrön

30 min | Enkelt

Tonkatsu är japans svar på schnitzel. Här gör vi den på vår utbankade minutfilé.

Ingredienser

Kycklingtonkatsu

1.5 dl
vetemjöl
3 st
ägg, uppvispade
3 dl
pankoströbröd
5 msk
rapsolja
2 msk
sesamfrön, gärna svarta och vita, rostade

Sojamajonnäs

1.5 dl
majonnäs
1.5 msk
japansk soja
1 tsk
dijonsenap
0.5 tsk
salt

Sallad

1 st
morot, strimlad
2 dl
sojabönor, frysta och tinade
100 g
minimajs, slantade
100 g
blandade kålsorter, tunt skivad
50 g
machésallad
1 msk
äppelcidervinäger
salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Tonkatsu är japans svar på schnitzel. Här gör vi den på vår utbankade minutfilé.

Så här gör du

Kycklingtonkatsu

Salta den tinade kycklingen. Ta fram tre stycken formar för vetemjöl, uppvispat ägg och pankoströbröd. Vänd kycklingen i mjölet, sedan ägg och avsluta med panko.

Stek den panerade kycklingen gyllenbrun och krispig i rikligt med rapsolja i cirka tre till fyra minuter på varje sida.

Tips: har man en fritös så går det utmärkt att fritera tonkatsu i 170 graders olja i cirka tre minuter.

Sojamajonnäs

Vispa ihop majonnäs, japansk soja, dijonsenap och salt. Häll gärna majonnäsen i en spritspåse.

Sallad

Skär grönsakerna till salladen. Dela minimajsen och stek den hastigt i olja. Blanda ihop allt och smaka av med salt och äppelcidervinäger.

Servering

Skär upp de stekta frasiga minutfiléerna i skivor och spritsa gärna över sojamajonnäsen. Avsluta med rostade sesamfrön. Servera sedan din tonkatsu tillsammans med salladen.