
Kycklingtonkatsu med sojamajonnäs och sesamfrön
Ingredienser
Kycklingtonkatsu
Sojamajonnäs
Sallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Tonkatsu är japans svar på schnitzel. Här gör vi den på vår utbankade minutfilé.
Så här gör du
Kycklingtonkatsu
Salta den tinade kycklingen. Ta fram tre stycken formar för vetemjöl, uppvispat ägg och pankoströbröd. Vänd kycklingen i mjölet, sedan ägg och avsluta med panko.
Stek den panerade kycklingen gyllenbrun och krispig i rikligt med rapsolja i cirka tre till fyra minuter på varje sida.
Tips: har man en fritös så går det utmärkt att fritera tonkatsu i 170 graders olja i cirka tre minuter.
Sojamajonnäs
Vispa ihop majonnäs, japansk soja, dijonsenap och salt. Häll gärna majonnäsen i en spritspåse.
Sallad
Skär grönsakerna till salladen. Dela minimajsen och stek den hastigt i olja. Blanda ihop allt och smaka av med salt och äppelcidervinäger.
Servering
Skär upp de stekta frasiga minutfiléerna i skivor och spritsa gärna över sojamajonnäsen. Avsluta med rostade sesamfrön. Servera sedan din tonkatsu tillsammans med salladen.
FLER RECEPT

Bakpotatis med kycklingskagen, pepparrot och rödlök

Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips

Koreansk BBQ kycklinglårfilé med gurkkimchi och chilidressing

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad