
Stekt kycklingbröstfilé med chèvregratinerad potatisgratäng
Ingredienser
Kycklingbröstfilé
Bakade tomater
Potatisgratäng
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Rosmarin, brynt smör och chèvreost är riktiga smakkompisar i detta recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Bakade tomater
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg tomaterna i en ugnsform och ringla över olivolja och flingsalt. Baka i ca 20 minuter.
Potatisgratäng
Skär potatisen i tunna skivor och lägg i en ugnsform.
Skiva vitlöksklyftorna. Koka upp vitlök, crème fraiche och mjölk i en kastrull. Smula i 100 g chèvre och rör runt tills den smälter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Häll blandningen över potatisen och tillaga i ca 25 minuter samtidigt med tomaterna.
Grovhacka valnötterna. Smula resten av chèvreosten. Ta gratängen ur ugnen och strö över valnötter och ost. Ringla över honungen. Tillaga ytterligare ca 10 min i ugnen tills osten fått fin färg.
Kycklingfilé Rosmarin & Brynt smör
Bryn filéerna runt om i en het stekpanna tills de får lite färg tillsammans med rosmarin och vitlöksklyftor. Lägg i en ugnssäker form och sätt in i mitten av ugnen ca 15 min eller tills innertemperaturen når 70 grader. Låt svalna något och skiva upp.
Servera gärna allt med stekt grön sparris.

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi

Linguini med kyckling, pesto, tomat och parmesan

Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt

Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish

Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata

Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese