(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Pasta på 2 ingredienser med kyckling

20 min | Enkelt

Mycket smak från peston med citron och basilika till den färdigstekta salladskycklingen.

Ingredienser

Valnötspeston

50 g
valnötter
5 dl
basilika
1 dl
parmesan
2 klyftor
vitlök, hackad
1
citron
0.33 dl
olivolja
salt & svartpeppar

Pasta

130 g
spenat
150 g
vetemjöl

Servering

0.5 dl
valnötter, rostade

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Mycket smak från peston med citron och basilika till den färdigstekta salladskycklingen.

Så här gör du

Valnötspesto
Lägg valnötterna med basilika, parmesan, vitlök, 1 msk citronsaft, 1/2 tsk citronskal och 2 msk vatten. i en mixer och pulsera tills nötterna är lagom smulade.

Fortsätt mixa tills du har en slät pasta, skrapa ner massan från sidorna vid behov.

Smaka av med citronsaft, salt och peppar efter smak.

Pasta
Koka upp en medelstor kastrull med vatten och 1,5 tsk salt.

Blanda spenat och mjöl i en mixer. Pulsera tills en mjuk deg bildas.

Ta upp degen och använd händerna för att forma en boll. Tryck ut bollen till en platta som är ca 0,5 cm tjock.

Klipp ca 2 cm stora bitar av degen rakt ner i det kokande vattnet.

Koka pastan i ca 4-5 minuter eller tills bitarna flyter upp till ytan. Sila sedan av.

Rosta valnötter i en stekpanna.

Servering

Hetta upp en stekpanna och tillsätt peston och värm i ca 2 minuter. Tillsätt mer vatten om du önskar en lösare konsistens. Addera pastan och kycklingen i peston och koka i ca 1 minut till, eller tills den är varm.

Toppa pastan med rostade nötter, basilika och valfri ost.