Kycklingköttbullar med blomkålspuré och tomatsallad
Ingredienser
Blomkålspuré
Tomatsallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Köttbullar och en lätt, luftig blomkålspuré som sätter ton i denna krämiga måltid. En fräsch tomatsallad ger måltiden en extra smakskjuts.
Så här gör du
Blomkålspuré: Skala och finhacka schalottenlöken. Skär blomkålen i små bitar, släng mittstocken i komposten. Fräs lök och blomkål i smör i en kastrull. Tillsätt mjölk och grädde. Koka på svag värme i cirka tio minuter tills blomkålen är mjuk. Mixa till en slät puré. Smaka av med salt och peppar.
Skär tomaterna i bitar. Lägg i en skål och blanda ner olja, vinäger, krasse, salt och peppar. Rör om väl.
Stek kycklingköttbullarna i smör under cirka 3 minuter. Servera snyggt blomkålspuré och tomatsallad. Toppa gärna med en grönt ört av valfri sort.
Smaklig måltid!
Grön kycklingsallad med salsa verde
Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat
KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing
Chicken Sandwich á la Swedish cowboy
Albin Johnséns asiatiska Schnitzel