Stekt levainbröd med äggröra och kycklingbacon
20 min | Enkelt
Ingredienser
8 skivor
4 skivor
levainbröd
smör till stekning
4 st
ägg
2 msk
mjölk
100 g
svamp
1 dl
cheddarost, riven
1 st
fikon, skivat
0.5 dl
glögg
bladspenat till garnering
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En lyxig brunchmacka med äggröra och kycklingbacon.
Så här gör du
Stek bröd, äggsmet och kycklingbacon
Stek brödskivorna gyllene i smör. Vispa ihop äggen och mjölken. Smält smör i en panna på svag värme och häll i äggsmeten. Rör tills äggröran blir krämig och avluta med riven cheddarost. Stek kycklingbacon i smör i några minuter tills det blir krispigt. Skiva fikonen och lägg i en kastrull tillsammans med glöggen. Koka ihop.
Stek svamp
Stek svampen i smör i några minuter. Salta och peppra.
Montera mackan
Toppa de stekta brödskivorna med bladspenat, äggröra, stekt svamp, kycklingbacon, glöggkokta fikon och avsluta gärna med smörgåskrasse.