Kycklingköttbullar med en härlig citronpotatis och tomatsås
Ingredienser
Citronpotatis
Tomatsås
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Köttbullar och tomatsås är en klassiker - och detta recept är en klassiker i ny tappning. Citron ger smak åt ugnsbakad klyftpotatis i denna härligt fräscha rätt som toppas med ruccola.
Så här gör du
Sätt ugnen på 250°. Skala och skär potatisen i bitar, koka mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och lägg potatisen i en långpanna.
Skär halva citronen i 2-3 bitar och lägg i formen. Pressa över saften av den andra halvan. Ringla över olja. Salta och peppra.
Rosta i mitten av ugnen i cirka 30 minuter tills den har fått fin färg.
Skala och finhacka under tiden lök och vitlök. Fräs med hälften av oreganon i olivolja på svag värme i cirka 5 minuter.
Tillsätt tomatpuré, körsbärstomater och honung. Salta och peppra. Låt puttra ihop på medelvärme i cirka 15 minuter.
Stek köttbullarna runt om i smör i cirka 3 minuter. Servera med tomatsås och citronpotatis. Toppa med ruccola.
Smaklig måltid!
Grön kycklingsallad med salsa verde
Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat
KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing
Chicken Sandwich á la Swedish cowboy
Albin Johnséns asiatiska Schnitzel