BBQ2022_Black_garlic_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

60 min | Enkelt

Vår smakrika lårfilé Black Garlic tillsammans med krossad bakad potatis och en sallad på sockerstekta tomater och burrata. Recept av Markiz Tainton.

Ingredienser

Kycklinglårfilé Black Garlic

Krossad potatissallad

1 kg
potatis
1 klyfta
vitlök
0.5 st
apelsin, saften
1 dl
crème fraiche
1 tsk
harissa
1 msk
gräslök, tunt skuren
5 cm
purjolök, skivad

Burratasallad med sockerstekta tomater

2 st
burrata eller buffelmozzarella
250 g
körsbärstomater
1 msk
strösocker
1 msk
vinäger
0.5 dl
olivolja
1 kruka
basilika

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Vår smakrika lårfilé Black Garlic tillsammans med krossad bakad potatis och en sallad på sockerstekta tomater och burrata. Recept av Markiz Tainton.

Så här gör du

Grilla kycklingen 3-4 minuter på varje sida. Lägg på indirekt värme och låt gå tills den är 70 grader i innertemperatur.

Potatissallad

Sätt ugnen på 200-220 grader.

Koka potatisen tills den är färdig. Låt ånga av i några minuter. Lägg potatisen i en ugnsfast form eller plåt, tryck sedan till potatisen så att den krossas.

Toppa med vitlök, olivolja, salt och peppar. Kör in i ugnen och kör tills den fått en fin gyllene yta, ca 30-35 min.

Blanda den ugnsrostade potatisen med övriga ingredienser i en stor skål och smaka av med salt och peppar.

Burratasallad

Låt burratan rinna av ordentligt och låt den ligga i rumstemperatur ca 20 min.

Skär tomaterna i klyftor. Smält sockret i en stekpanna tills det blivit ljusbrunt. Tillsätt tomaterna och stek dem tills de mjuknat något, ca 2 min. Häll över vinäger och 1/2 dl olja. Låt puttra ca 2 min.

Lägg tomatröran på osten. Garnera med basilika.

Strö över flingsalt och peppar och servera.