Kycklingfile_salvia_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Ugnsbakad kycklingfilé med hasselnötter, salvia och citron

45 min | Enkelt

Kycklingfilé i panna fullproppad med smaker. Recept av Markiz Tainton.

Ingredienser

Ugnsbakad kycklingfilé

250 g
champinjoner, kvartade
olivolja till stekning
1 klyfta
vitlök, pressad
4 st
schalottenlökar, skalade
3 kvistar
timjan
6 blad
salvia
3.5 dl
vitt vin
1 dl
vispgrädde
hasselnötter, rostade

Potatissallad

1 kg
potatis, kokt och delad
2 msk
gräslök, skuren
1 knippe
rädisor, hackade
0.5 dl
olivolja
1.5 msk
vitvinsvinäger
1 klyfta
vitlök, riven
1 msk
dijonsenap
0.5 st
citron, rivet skal
3 msk
kapris
1 kruka
persilja, hackad

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kycklingfilé i panna fullproppad med smaker. Recept av Markiz Tainton.

Så här gör du

Gnid in kycklingfiléerna med vitlök, salt och peppar. Bryn i stekpanna med lite olja och smör tillsammans med timjan. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form.

 

Stek svamp och schalottenlök i smör tills gyllene. Fördela i ugnsformen över kycklingen tillsammans med salvia. Slå på vinet och ställ in allt i ugnen på 200 grader och baka i ca 20 minuter. Ta ut formen från ugnen och slå på grädden och ställ tillbaka i ugnen. Kör ytterligare ca 15 minuter i ugnen tills kycklingen är genomstekt och gyllene. Slå över rostade hasselnötter.

Krämig potatissallad

Koka potatisen, låt svalna något. Dela och lägg på ett stort fat. Hacka gräslök och rädisor och strö över. Blanda samman olivolja, vitlök, vitvinsvinäger och citronskal till dressingen och häll över potatisen. Tillsätt kapris och skuren persilja.

Servera kycklingen varm med potatissalladen.