Höstig kycklingpajmed sötpotatis
Ingredienser
Pajdeg
Fyllning
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En god sötpotatispaj med kycklinglårfilé fulländar ditt matbord i höst. Med smaker som saffran, haricots verts, vitlök och mer så kommer denna paj bli riktigt lyckad.
Så här gör du
Sätt ugnen på 200°.
Mät upp mjölet i en skål, lägg i kylskåpskallt smör, skuret i bitar.
Finfördela fettet i mjölet, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och ställ i kylskåp ca 15 minuter.
Riv den gula löken och pressa vitlöken. Skala och skär sötpotatisen i bitar.
Lägg sötpotatis och haricots verts, lök, vitlök och kryddor i en ugnsform. Baka i ca 30 minuter i ugnen. Lägg allt i en matberedare och tillsätt crème fraiche. Mixa till en puré. Blanda ner ägg och smaka av med salt.
Stek kycklingen i stekpanna på medelvärme, ca 3 minuter på varje sida. Efterstek i varmluftsugn på 150 gr C° (175 gr C° i vanlig ugn). Ca 15 minuter. Skiva upp kycklingen.
Bred ut puré-blandningen i pajskalet och toppa med kyckling. Grädda ca 40 minuter i ugnen.
Toppa med lite kokt haricots verts.
Smaklig måltid!
Grön kycklingsallad med salsa verde
Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat
KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing
Chicken Sandwich á la Swedish cowboy
Albin Johnséns asiatiska Schnitzel