
Mjölkpocherad kycklingfilé med bulgur, brysselkål och dragon
30 min | Enkelt
Ingredienser
400 g
6 dl
mjölk
2 klyftor
vitlök, krossade
1 kruka
dragon
100 g
smör
1 st
citron, saften
2 dl
bulgur
400 g
brysselkål
maizena
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Att pochera kyckling i mjölk är ett skonsamt och smart sätt att få en smakrik kyckling och en god sås på en och samma gång. Recept av Olle Broström.
Så här gör du
Salta och peppra kycklingen och låt stå ca 15 minuter. Lägg kycklingen i en bredbottnad kastrull, helst en sauteuse. Anledningen till att man vill använda en bredbottnad kastrull är för att filéerna inte ska ligga omlott.
Krossa vitlöksklyftorna, lägg i stjälkarna ifrån dragonen och slå på mjölken. Hetta först upp mjölken och sjud sedan kycklingen med lock tills dess att kycklingen uppnått en innertemperatur på 70°C.
Sila av mjölken, red med maizena och vatten och mixa i smöret, smaka av med citronjuice och salt. Skumma såsen innan servering. Toppa med bladen från dragonen.
Halvera brysselkålen och koka i saltat vatten.
Koka bulgur enligt instruktion på förpackningen.