Mjölkpocherad kycklingfilé med bulgur, brysselkål och dragon
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Att pochera kyckling i mjölk är ett skonsamt och smart sätt att få en smakrik kyckling och en god sås på en och samma gång. Recept av Olle Broström.
Så här gör du
Salta och peppra kycklingen och låt stå ca 15 minuter. Lägg kycklingen i en bredbottnad kastrull, helst en sauteuse. Anledningen till att man vill använda en bredbottnad kastrull är för att filéerna inte ska ligga omlott.
Krossa vitlöksklyftorna, lägg i stjälkarna ifrån dragonen och slå på mjölken. Hetta först upp mjölken och sjud sedan kycklingen med lock tills dess att kycklingen uppnått en innertemperatur på 70°C.
Sila av mjölken, red med maizena och vatten och mixa i smöret, smaka av med citronjuice och salt. Skumma såsen innan servering. Toppa med bladen från dragonen.
Halvera brysselkålen och koka i saltat vatten.
Koka bulgur enligt instruktion på förpackningen.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett