Kycklingprinskorv med sötpotatishummus
30 min | Enkelt
Ingredienser
kycklingprinskorvar
400 g
kycklingprinskorvar, klippta enligt bild
2 msk
smör
2 tsk
cayennepeppar
sötpotatishummus
1 st
sötpotatis
1 pkt
kokta kikärtor, sköljda
0.5 st
citron, saften
2 tsk
spiskummen
0.5 tsk
kanel, malen
1 st
vitlök, riven eller pressad
2 msk
olivolja
salt och peppar efter smak
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Cayennestekta kycklingprinskorvar samsas här med en smakrik hummus på sötpotatis
Så här gör du
Kycklingprinskorv
Hetta upp smöret och tillsätt cayennepeppar. När smöret slutat fräsa lägg i korvarna och sänk till medeltemperatur
Sötpotatishummus
Värm ugnen till 200 grader. Gnid in sötpotatisen med skal på i olivolja. Slå in i aliminiumfolie. baka i ugnen tills den är mjuk rakt igenom. Lägg resten av ingredienserna i en bunke och stavmixa klart till önskad konsistens.
Rippla gärna lite olivolja på hummusen
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett