![Saffranskyckling](https://cdn.kronfagel.se/app/uploads/2020/12/22145457/Saffranskyckling-1.jpg)
Saffranskyckling med apelsin
krossad potatis och brynt smör
Ingredienser
Saffranskyckling
Krossad potatis
![Nyhet](https://cdn.kronfagel.se/app/uploads/2019/09/26161315/Kyckling-Ekologisk.png)
Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Laga Markiz Taintons hela saffranskyckling.
En smakrik kycklingrätt till julbordets finaste plats!
Så här gör du
Förbered och baka kycklingen i ugn
Värm ugnen till 200 grader (varmluftsugn).
Mortla saffran med salt. Lös upp saffran i apelsinjuice. Låt stå i ca 5 – 10 minuter. Blanda övriga ingredienser till en marinad tillsammans med saffran och marinera kycklingen. Marinera den i minst 30 minuter – men gärna över natten.
Tips: För mer smak. Tryck in 10-20 nejlikor i apelsinen och stoppa in den i kycklingen.
Lägg kycklingen på en plåt eller ugnsform och stek den i ca 15 minuter.
Sänk värmen till 150°C och stek i ca 1 timme till eller tills kycklingen har fått fin färg. När den är färdig ska den ha en innertemperatur, intill tjockaste delen av lårbenet, på 82°C. Ös sky över kycklingen någon gång under tillagningen.
Krossad potatis
Smält smöret på låg värme i en kastrull. Höj värmen och vispa. När smöret doftar nötigt och har fått en svagt brun färg är det brynt.
Krossa potatis och fördela på ett fat eller i en skål. Klicka på gräddfil. Strö över gräslök. Krydda med lite svartpeppar. Avsluta med att ringla över det brynta smöret.
Kocktips: Använd gärna potatis som blivit över från silllunchen.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
![Nyhet](https://cdn.kronfagel.se/app/uploads/2019/09/26161315/Kyckling-Ekologisk.png)
Testa vår Bosarpkyckling!