
Saffranskyckling med apelsin
krossad potatis och brynt smör
Ingredienser
Saffranskyckling
Krossad potatis
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Laga Markiz Taintons hela saffranskyckling.
En smakrik kycklingrätt till julbordets finaste plats!
Så här gör du
Värm ugnen till 200 grader (varmluftsugn).
Mortla saffran med salt. Lös upp saffran i apelsinjuice. Låt stå i ca 5 – 10 minuter. Blanda övriga ingredienser till en marinad tillsammans med saffran och marinera kycklingen. Marinera den i minst 30 minuter – men gärna över natten.
Tips: För mer smak. Tryck in 10-20 nejlikor i apelsinen och stoppa in den i kycklingen.
Lägg kycklingen på en plåt eller ugnsform och stek den i ca 15 minuter.
Sänk värmen till 150°C och stek i ca 1 timme till eller tills kycklingen har fått fin färg. När den är färdig ska den ha en innertemperatur, intill tjockaste delen av lårbenet, på 82°C. Ös sky över kycklingen någon gång under tillagningen.
Potatis
Smält smöret på låg värme i en kastrull. Höj värmen och vispa. När smöret doftar nötigt och har fått en svagt brun färg är det brynt.
Krossa potatis och fördela på ett fat eller i en skål. Klicka på gräddfil. Strö över gräslök. Krydda med lite svartpeppar. Avsluta med att ringla över det brynta smöret.
Tips: Använda gärna potatis som blivit över från silllunchen.

Taco bowl med kyckling

Markiz Taintons KycklingSteak Kantarell med äpple och citroncrème

Tillbehör till Höst & Thanksgiving av Markiz Tainton

Cranberry Chicken på Urbenad hel kyckling

Pumpkin barbecue chicken på hel Gårdskyckling

Hasselbacksrödbeta med citroncrème och krispigt kycklingbacon

Kycklingröra på sojamarinerad gurka

Blåbärsmarinerad kycklinglårfilé på päronchips med getostkräm