Saffranskyckling med apelsin
krossad potatis och brynt smör
Ingredienser
Saffranskyckling
Krossad potatis
Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Laga Markiz Taintons hela saffranskyckling.
En smakrik kycklingrätt till julbordets finaste plats!
Så här gör du
Förbered och baka kycklingen i ugn
Värm ugnen till 200 grader (varmluftsugn).
Mortla saffran med salt. Lös upp saffran i apelsinjuice. Låt stå i ca 5 – 10 minuter. Blanda övriga ingredienser till en marinad tillsammans med saffran och marinera kycklingen. Marinera den i minst 30 minuter – men gärna över natten.
Tips: För mer smak. Tryck in 10-20 nejlikor i apelsinen och stoppa in den i kycklingen.
Lägg kycklingen på en plåt eller ugnsform och stek den i ca 15 minuter.
Sänk värmen till 150°C och stek i ca 1 timme till eller tills kycklingen har fått fin färg. När den är färdig ska den ha en innertemperatur, intill tjockaste delen av lårbenet, på 82°C. Ös sky över kycklingen någon gång under tillagningen.
Krossad potatis
Smält smöret på låg värme i en kastrull. Höj värmen och vispa. När smöret doftar nötigt och har fått en svagt brun färg är det brynt.
Krossa potatis och fördela på ett fat eller i en skål. Klicka på gräddfil. Strö över gräslök. Krydda med lite svartpeppar. Avsluta med att ringla över det brynta smöret.
Kocktips: Använd gärna potatis som blivit över från silllunchen.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
Testa vår Bosarpkyckling!