
Bondsoppa med hel kyckling och cheddarklämmor
90 min | Enkelt
Ingredienser
Bondsoppa
1 tsk
kryddpeppar, hela korn
1 st
gul lök, grovhackad
1 st
purjolök, skivad
1.5 liter
vatten
2 st
kycklingbuljongtärningar
3 st
morötter, slantade
3 st
palsternackor, slantade
250 g
potatis, tärnad
3 st
lagerblad
1 knippe
persilja, finhackad
smör till stekning
Cheddarklämmor
8 skivor
surdegsbröd
16 skivor
cheddarost
smör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Rustik soppa med hel kyckling som smakar ljuvligt. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Bondsoppa
Skala och grovhacka lök och purjolök. Hetta upp en stor kastrull med en klick smör och fräs löken en stund i smöret utan att den tar färg. Tillsätt kycklingen, pepparkornen, vatten och buljongtärningar. Låt koka ca 30 minuter.
Hacka under tiden ner morötter, potatis och palsternackor i mindre delar. Tillsätt grönsakerna när soppan har kokat sina 30 minuter. Koka sakta soppan i ytterligare 20 minuter. Späd eventuellt med mer vatten så att kycklingen och grönsakerna täcks. Ta av soppan från värmen och smaka av med salt och peppar.
Cheddarklämmor
Smöra brödskivorna på båda sidor och lägg osten mellan skivorna. Stek i smör i stekpanna på medelvärme eller rosta i smörgåsgrill tills osten har smält och mackan är gyllene. Låt svalna något och servera.
Tips!