Stekt kycklingsteak med ugnsbakad potatis och persiljesmör
Ingredienser
Kycklingsteak
Rostad potatis
Persiljesmör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Rosmarin, vitlök, karljohansvamp och persilja är klassiska höstsmaker i ett recept av Markiz Tainton
Så här gör du
Potatis
Skär potatisen i bitar och lägg i en ugnsform. Tillsätt vitlöksklyftor och rosmarin tillsammans med smör och olivolja. Salta och blanda runt allt. Baka i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter. Rör runt potatisen några gånger under tiden. När det är ca 5 min kvar tillsätt pankoströbröd samt riven västerbottensost. Baka i ytterligare 5-6 minuter tills det blivit en fin gyllene färg.
Ta ut ur ugnen och ringla över lite honung och skuren gräslök.
Persiljesmör
Vispa smör, salt, svartpeppar, citronsaft, Worcestershiresås och den finhackade persiljan luftig.
Forma till en rulle och svep in i plastfolie. Lägg i frysen till serveringsdags. Skär sen upp smöret i skivor och toppa kycklingen.
KycklingSteak
Lägg en klick smör i en stekpanna tillsammans med vitlöksklyftor. Stek kycklingen med skinnsidan nedåt i ca 5-6 minuter. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek 1 minut på köttsidan. Stek färdigt i 150 grader i ca 15 minuter tills den har en innertemperatur på 70 grader.
Grön kycklingsallad med salsa verde
Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat
KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing
Chicken Sandwich á la Swedish cowboy
Albin Johnséns asiatiska Schnitzel