Pumpasoppa med kycklingben och rostade pumpafrön
Ingredienser
Kycklingbuljong
Pumpasoppa
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En len och god höstig pumpasoppa med buljong gjord på kycklingben av Olle Broström
Så här gör du
Salta kycklingen lite lätt*. Stek kycklingen så att den får färg och slå sedan på 2 liter vatten och koka med lock tills köttet släpper från benen. Plocka köttet från benen och spara både köttet och buljongen till senare.
*Tänk på att inte salta kycklingen för mycket eftersom kokvattnet används som buljong till soppan.
Skala och kärna ur pumpan. Skär ner i mindre bitar och svetta den i en stor kastrull med olivolja och smör. Skala och skär ner gul lök, vitlök och chili. Tillsätt alla grönsaker i kastrullen tillsammans med timjan. Häll på cirka 1 liter av kycklingbuljongen och koka ihop tills alla grönsaker är helt mjuka. Spara resterande buljong för att hitta rätt konsistens när soppan sedan ska mixas.
Plocka bort timjankvistarna och mixa till en slät soppa tillsammans med crème fraiche. Smaka av med salt, citronjuice och lite olivolja.
Rosta pumpakärnor i en panna och garnera sedan soppan med kyckling och pumpakärnorna.
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd