Pumpa_kycklingsoppa_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Pumpasoppa med kycklingben och rostade pumpafrön

45 min | Enkelt

En len och god höstig pumpasoppa med buljong gjord på kycklingben av Olle Broström

Ingredienser

Kycklingbuljong

800 g
kycklingben
2 liter
vatten

Pumpasoppa

1 st
butternutpumpa
2 st
gula lökar
0.5 st
röd chili
3 st
vitlöksklyftor
1 kruka
timjan
2 st
citroner
1 dl
crème fraiche
smör
olivolja
100 g
pumpakärnor

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En len och god höstig pumpasoppa med buljong gjord på kycklingben av Olle Broström

Så här gör du

Salta kycklingen lite lätt*. Stek kycklingen så att den får färg och slå sedan på 2 liter vatten och koka med lock tills köttet släpper från benen. Plocka köttet från benen och spara både köttet och buljongen till senare.

*Tänk på att inte salta kycklingen för mycket eftersom kokvattnet används som buljong till soppan.

Skala och kärna ur pumpan. Skär ner i mindre bitar och svetta den i en stor kastrull med olivolja och smör. Skala och skär ner gul lök, vitlök och chili. Tillsätt alla grönsaker i kastrullen tillsammans med timjan. Häll på cirka 1 liter av kycklingbuljongen och koka ihop tills alla grönsaker är helt mjuka. Spara resterande buljong för att hitta rätt konsistens när soppan sedan ska mixas.

Plocka bort timjankvistarna och mixa till en slät soppa tillsammans med crème fraiche. Smaka av med salt, citronjuice och lite olivolja.

Rosta pumpakärnor i en panna och garnera sedan soppan med kyckling och pumpakärnorna.