
Ugnsgratinerad middagskorv av falutyp med mandelpotatispuré
Ingredienser
Vitkålsröra
Mandelpotatispuré

INGREDIENSER
INGREDIENSER
En extra smakrik ugnsgratinerad korv som är perfekt till middag då man vill ha lite vardagslyx. Prästost ger denna klassiska maträtt en härligt nötig smak.
Så här gör du
Ugnsgratinerad korv: Sätt ugnen på 175°C. Skär igenom korvens långsida till mitten. Snitta därefter korven och lägg den på en smord plåt.
Pensla på senap och ketchup. Lägg på de tärnade tomaterna och toppa med prästost.
Baka i cirka 20 minuter.
Vitkålsröra: Strimla vitkålen och skiva löken. Skala och skiva äpplet. Fräst det i en kastrull tills allt är mjukt.
Tillsätt vinäger och kycklingbuljong. Låt koka i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Toppa med gräslök vid servering.
Mandelpotatispuré: Koka potatisen mjuk i saltat vatten och häll av vätskan. Ånga av och pressa potatisen.
Koka upp grädde och mjölk och rör ner i potatisen. Lägg samtidigt i smöret. Smaka av med salt!
OBS! Använd inte visp.
Lägg upp på en tallrik tillsammans med den utsökta korven och vitkålsröran.
Smaklig måltid!


Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad