Prästostgratinerad-Middagskorv-av-falutyp,-med-mandelpotatispuré
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Ugnsgratinerad middagskorv av falutyp med mandelpotatispuré

45 min |

En extra smakrik ugnsgratinerad korv som är perfekt till middag då man vill ha lite vardagslyx. Prästost ger denna klassiska maträtt en härligt nötig smak.

Ingredienser

500 g
Kycklingmiddagskorv
3 msk
dijonsenap
3 msk
ketchup
4
tomater, tärnade
2 dl
lagrad prästost, riven

Vitkålsröra

0.5 huvud
vitkål, strimlat
2
gula lökar, skivade
2
äpplen, skalade och skivade
0.5 dl
äppelcidervinäger
2 dl
kycklingbuljong
3 msk
gräslök, finskuren

Mandelpotatispuré

500 g
mandelpotatis, skalad
3 dl
mjölk
0.5 dl
grädde
100 g
smör, rumstempererat
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En extra smakrik ugnsgratinerad korv som är perfekt till middag då man vill ha lite vardagslyx. Prästost ger denna klassiska maträtt en härligt nötig smak.

SÅ HÄR GÖR DU

Ugnsgratinerad korv: Sätt ugnen på 175°C. Skär igenom korvens långsida till mitten. Snitta därefter korven och lägg den på en smord plåt.

Pensla på senap och ketchup. Lägg på de tärnade tomaterna och toppa med prästost.

Baka i cirka 20 minuter.

Vitkålsröra: Strimla vitkålen och skiva löken. Skala och skiva äpplet. Fräst det i en kastrull tills allt är mjukt.

Tillsätt vinäger och kycklingbuljong. Låt koka i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Toppa med gräslök vid servering.

Mandelpotatispuré: Koka potatisen mjuk i saltat vatten och häll av vätskan. Ånga av och pressa potatisen.

Koka upp grädde och mjölk och rör ner i potatisen. Lägg samtidigt i smöret. Smaka av med salt!

OBS! Använd inte visp.

Lägg upp på en tallrik tillsammans med den utsökta korven och vitkålsröran.

Smaklig måltid!

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!