Kycklingtacos-med-avokadosallad
(9 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingtacos med avokadosallad, rostad majs och syrad rödlök

30 min | Enkelt

Ett härligt recept på en schysstare kycklingtacos. Serveras med en avokadosallad med rostad majs, och toppad med snabbsyrad rödlök.

Ingredienser

500 g
Kronfågel kycklingfärs
2
gula lökar
1 påse
färdig tacomixkrydda
1 dl
vatten
8
mjuka vetetortillas, eller hårda majstacoskal

Snabbsyrad rödlök

2
rödlökar
2
lime
2 tsk
socker
0.5 tsk
salt

Tomatsalsa

3
tomater
1
schalottenlök
0.5
jalapenochili eller röd chili
2
lime
1 kruka
färsk koriander

Avokadosallad

2
avokado
1
röd paprika
2 msk
limejuice
150 g
frysta majskorn
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Ett härligt recept på en schysstare kycklingtacos. Serveras med en avokadosallad med rostad majs, och toppad med snabbsyrad rödlök.

Så här gör du

Finhacka löken och hetta upp pannan. Stek färsen gyllenbrun. Tillsätt löken till kyckling och fräs i cirka 2 minuter.

Lägg i tacomixen och stek i 30 sekunder. Tillsätt vatten och koka i 2 minuter.

Skiva löken tunt på längden, längs med klyftorna. Blanda löken med salt, socker och pressad limejuice. Låt det dra i 5 minuter.

Kärna ur och tärna tomaterna. Finhacka löken och chilin. Blanda tillsammans med limejuice och hackad koriander. Smaka av med salt och lite socker.

Skala och kärna ur avokadon. Skär avokadon i mindre bitar. Tärna paprikan fint. Blanda avokado och paprika med limejuice och salt. Stek majskornen i en torr panna tills de har rostats, och toppa salladen.

Värm bröden i ugnen ett stek dem i panna med matfett. Servera med våra supergoda tillbehör!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!