Grillad kycklingbröstfilé med bulgursallad och tzatziki
Ingredienser
Kycklingbröstfilé
Bulgursallad
Tzatziki
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Grekiskt fast i Sverige. Grillad kycklingbröstfilé från Bosarp. Recept av Olle Broström.
Så här gör du
Salta och krydda kycklingen med den grekiska salladskryddan. Grilla kycklingen hårt på grillen eller i en grillpanna och baka sedan klart i ugn på 100°C till en innertemperatur på 70°C.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Blanda bulgur med paprika, oliver och olivolja. Smula ner fetaost och avsluta med hackad persilja.
Riv gurka på den grövsta sidan av rivjärnet. Salta och låt rinna av i en sil. Blanda Crème Fraiche med gurka, riven vitlök och smaka av med salt, peppar och limejuice.
Liknande recept med grekisk touch hittar du här.
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd