Grillad kycklingbröstfilé med bulgursallad och tzatziki
Ingredienser
Kycklingbröstfilé
Bulgursallad
Tzatziki
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Grekiskt fast i Sverige. Grillad kycklingbröstfilé från Bosarp. Recept av Olle Broström.
Så här gör du
Salta och krydda kycklingen med den grekiska salladskryddan. Grilla kycklingen hårt på grillen eller i en grillpanna och baka sedan klart i ugn på 100°C till en innertemperatur på 70°C.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Blanda bulgur med paprika, oliver och olivolja. Smula ner fetaost och avsluta med hackad persilja.
Riv gurka på den grövsta sidan av rivjärnet. Salta och låt rinna av i en sil. Blanda Crème Fraiche med gurka, riven vitlök och smaka av med salt, peppar och limejuice.
Liknande recept med grekisk touch hittar du här.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett