Grillad kycklingbröstfilé med bulgursallad och tzatziki
30 min | Enkelt
Ingredienser
Kycklingbröstfilé
Bulgursallad
2 dl
bulgur
1 burk
inlagd paprika
1 burk
urkärnade oliver
1 pkt
fetaost
1 kruka
bladpersilja
olivolja
salt och peppar
Tzatziki
1 st
gurka
1 dl
crème fraiche
0.5 klyfta
vitlök
1 st
lime
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Grekiskt fast i Sverige. Grillad kycklingbröstfilé från Bosarp. Recept av Olle Broström.
Så här gör du
Salta och krydda kycklingen med den grekiska salladskryddan. Grilla kycklingen hårt på grillen eller i en grillpanna och baka sedan klart i ugn på 100°C till en innertemperatur på 70°C.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Blanda bulgur med paprika, oliver och olivolja. Smula ner fetaost och avsluta med hackad persilja.
Riv gurka på den grövsta sidan av rivjärnet. Salta och låt rinna av i en sil. Blanda Crème Fraiche med gurka, riven vitlök och smaka av med salt, peppar och limejuice.
Tips!
Liknande recept med grekisk touch hittar du här.