Lisas mustiga hemmagjorda kycklingbuljong
Ingredienser
Hemmagjord kycklingbuljong
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Hemmagjord buljong smakar bättre än den man köper och är helt fri från tillsatser. Dessutom är kycklingbuljong både enkelt och billigt att göra – då du använder skrovet av en kyckling du just njutit av.
Så här gör du
OBS! Som du ser på bilden har Lisa Lemke, som är receptskaparen, utgått ifrån skrov på hel kyckling som redan är tillagad. Ett bra sätt att ta vara på rester tycker vi. DS
Så här gör du!
Skär alla grönsaker i grova bitar. Rosta grönsaker och kyckling i en stor kastrull med lite olja, örter och kryddor på hög värme i cirka 5 minuter, rör om då och då.
Slå ner vatten och koka upp på medelvärme. Sänk sedan värmen till låg temperatur och låt buljongen koka under tiden som du skummar av den allt eftersom. Sjud utan lock tills hälften av vätskan kokat bort.
Låt allt svalna lite och sila sedan buljongen genom en finmaskig sil så du har en klar vätska kvar. Ställ in i kylskåp i 2 timmar och skeda sedan av det fett som eventuellt lägger sig på ytan.
Förvara kycklingbuljongen i en lufttät burk i kylskåp i max 4 dagar eller frys in den i mindre portioner.
Smaklig måltid!
OBS! Som du ser på bilden har Lisa Lemke, som är receptskaparen, utgått ifrån skrov på hel kyckling som redan är tillagad. Ett bra sätt att ta vara på rester tycker vi. DS
Kan man köpa färdig kycklingbuljong? Ja, i många butiker finns det idag färdig kycklingbuljong
Vad är kycklingbuljong bra för? Kycklingbuljong är en bra grund i de flesta soppor och grytor
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd