
Lisas mustiga hemmagjorda kycklingbuljong
Ingredienser
Hemmagjord kycklingbuljong

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Hemmagjord buljong smakar bättre än den man köper och är helt fri från tillsatser. Dessutom är kycklingbuljong både enkelt och billigt att göra – då du använder skrovet av en kyckling du just njutit av.
Så här gör du
Skär alla grönsaker i grova bitar. Rosta grönsaker och kyckling i en stor kastrull med lite olja, örter och kryddor på hög värme i cirka 5 minuter, rör om då och då.
Slå ner vatten och koka upp på medelvärme. Sänk sedan värmen till låg temperatur och låt buljongen koka under tiden som du skummar av den allt eftersom. Sjud utan lock tills hälften av vätskan kokat bort.
Låt allt svalna lite och sila sedan buljongen genom en finmaskig sil så du har en klar vätska kvar. Ställ in i kylskåp i 2 timmar och skeda sedan av det fett som eventuellt lägger sig på ytan.
Förvara kycklingbuljongen i en lufttät burk i kylskåp i max 4 dagar eller frys in den i mindre portioner.
Smaklig måltid!


Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad