Lisas-mustiga-kycklingbuljong
(4 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Lisas mustiga hemmagjorda kycklingbuljong

120 min | Enkelt

Hemmagjord buljong smakar bättre än den man köper och är helt fri från tillsatser. Dessutom är kycklingbuljong både enkelt och billigt att göra – då du använder skrovet av en kyckling du just njutit av.

Ingredienser

Hemmagjord kycklingbuljong

1
Skrov från hel kyckling
lite
neutral olja
3.5 liter
vatten
2 gula
lökar
2
morötter
2
palsternackor
2 stjälkar
selleri
4
vitlöksklyftor
4
timjankvistar
4
persiljakvistar
1 tsk
hela svarta pepparkorn
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Hemmagjord buljong smakar bättre än den man köper och är helt fri från tillsatser. Dessutom är kycklingbuljong både enkelt och billigt att göra – då du använder skrovet av en kyckling du just njutit av.

Så här gör du

OBS! Som du ser på bilden har Lisa Lemke, som är receptskaparen, utgått ifrån skrov på hel kyckling som redan är tillagad. Ett bra sätt att ta vara på rester tycker vi. DS

Så här gör du!
Skär alla grönsaker i grova bitar. Rosta grönsaker och kyckling i en stor kastrull med lite olja, örter och kryddor på hög värme i cirka 5 minuter, rör om då och då.

Slå ner vatten och koka upp på medelvärme. Sänk sedan värmen till låg temperatur och låt buljongen koka under tiden som du skummar av den allt eftersom. Sjud utan lock tills hälften av vätskan kokat bort.

Låt allt svalna lite och sila sedan buljongen genom en finmaskig sil så du har en klar vätska kvar. Ställ in i kylskåp i 2 timmar och skeda sedan av det fett som eventuellt lägger sig på ytan.

Förvara kycklingbuljongen i en lufttät burk i kylskåp i max 4 dagar eller frys in den i mindre portioner.

Smaklig måltid!

OBS! Som du ser på bilden har Lisa Lemke, som är receptskaparen, utgått ifrån skrov på hel kyckling som redan är tillagad. Ett bra sätt att ta vara på rester tycker vi. DS

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!