Kycklingfilé-med-höstens-rotfrukter
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Mör kycklingfilé med höstens goda rotfrukter och dillkräm

25 min | Enkelt

Sjud kycklingfilé i buljong för en mörare och enklare kyckling. Höstiga rotfrukter som palsternacka, morot, rotselleri och gulbeta ger receptet en härlig höstkänsla.

Ingredienser

4
Kronfågels Kycklingfilé
4 dl
kycklingbuljong
1
morot
1
gulbeta eller gul morot
4
steklökar
1
palsternacka
6
potatisar
100 g
rotselleri

Dillkräm

2 dl
kesella
2 msk
grov senap
40 g
dill
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Sjud kycklingfilé i buljong för en mörare och enklare kyckling. Höstiga rotfrukter som palsternacka, morot, rotselleri och gulbeta ger receptet en härlig höstkänsla.

Så här gör du

Sjud kycklingfiléerna sakta i buljongen i cirka 15 till 20 minuter. Kolla gärna med en termometer – när kycklingen har en innertemperatur på 70° är den klar.

Lyft ur kycklingen.

Under tiden skalar du steklöken och delar i fyra klyftor. Skala och skär ner rotfrukterna i mindre bitar.

När kycklingen är klar och ute ur buljongen lägger du i rotfrukterna och löken. Koka i buljongen tills de är mjuka.

Skär dillen fint och blanda med kesella och senap. Servera i tallriken eller i en skål på sidan.

Skiva kycklingen och lägg i rotfruktsbuljongen vid servering.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!