Mör kycklingfilé med höstens goda rotfrukter och dillkräm
Ingredienser
Dillkräm
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Sjud kycklingfilé i buljong för en mörare och enklare kyckling. Höstiga rotfrukter som palsternacka, morot, rotselleri och gulbeta ger receptet en härlig höstkänsla.
Så här gör du
Sjud kycklingfiléerna sakta i buljongen i cirka 15 till 20 minuter. Kolla gärna med en termometer – när kycklingen har en innertemperatur på 70° är den klar.
Lyft ur kycklingen.
Under tiden skalar du steklöken och delar i fyra klyftor. Skala och skär ner rotfrukterna i mindre bitar.
När kycklingen är klar och ute ur buljongen lägger du i rotfrukterna och löken. Koka i buljongen tills de är mjuka.
Skär dillen fint och blanda med kesella och senap. Servera i tallriken eller i en skål på sidan.
Skiva kycklingen och lägg i rotfruktsbuljongen vid servering.
Smaklig måltid!
Kronfågels kyckling är 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ingredienser: kycklingkött
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd