
Mör kycklingfilé med höstens goda rotfrukter och dillkräm
25 min | Enkelt
Ingredienser
4 dl
kycklingbuljong
1
morot
1
gulbeta eller gul morot
4
steklökar
1
palsternacka
6
potatisar
100 g
rotselleri
Dillkräm
2 dl
kesella
2 msk
grov senap
40 g
dill

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Sjud kycklingfilé i buljong för en mörare och enklare kyckling. Höstiga rotfrukter som palsternacka, morot, rotselleri och gulbeta ger receptet en härlig höstkänsla.
Så här gör du
Sjud kycklingfiléerna sakta i buljongen i cirka 15 till 20 minuter. Kolla gärna med en termometer – när kycklingen har en innertemperatur på 70° är den klar.
Lyft ur kycklingen.
Under tiden skalar du steklöken och delar i fyra klyftor. Skala och skär ner rotfrukterna i mindre bitar.
När kycklingen är klar och ute ur buljongen lägger du i rotfrukterna och löken. Koka i buljongen tills de är mjuka.
Skär dillen fint och blanda med kesella och senap. Servera i tallriken eller i en skål på sidan.
Skiva kycklingen och lägg i rotfruktsbuljongen vid servering.
Smaklig måltid!
