
Mör kycklingfilé med höstens goda rotfrukter och dillkräm
Ingredienser
Dillkräm

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Sjud kycklingfilé i buljong för en mörare och enklare kyckling. Höstiga rotfrukter som palsternacka, morot, rotselleri och gulbeta ger receptet en härlig höstkänsla.
Så här gör du
Sjud kycklingfiléerna sakta i buljongen i cirka 15 till 20 minuter. Kolla gärna med en termometer – när kycklingen har en innertemperatur på 70° är den klar.
Lyft ur kycklingen.
Under tiden skalar du steklöken och delar i fyra klyftor. Skala och skär ner rotfrukterna i mindre bitar.
När kycklingen är klar och ute ur buljongen lägger du i rotfrukterna och löken. Koka i buljongen tills de är mjuka.
Skär dillen fint och blanda med kesella och senap. Servera i tallriken eller i en skål på sidan.
Skiva kycklingen och lägg i rotfruktsbuljongen vid servering.
Smaklig måltid!

FLER RECEPT

Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips

Koreansk BBQ kycklinglårfilé med gurkkimchi och chilidressing

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Friterad sataykyckling med sesamdressing i salladswraps

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad