Kycklingfilé-med-höstens-rotfrukter
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Mör kycklingfilé med höstens goda rotfrukter och dillkräm

25 min | Enkelt

Sjud kycklingfilé i buljong för en mörare och enklare kyckling. Höstiga rotfrukter som palsternacka, morot, rotselleri och gulbeta ger receptet en härlig höstkänsla.

Ingredienser

4 dl
kycklingbuljong
1
morot
1
gulbeta eller gul morot
4
steklökar
1
palsternacka
6
potatisar
100 g
rotselleri

Dillkräm

2 dl
kesella
2 msk
grov senap
40 g
dill
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Sjud kycklingfilé i buljong för en mörare och enklare kyckling. Höstiga rotfrukter som palsternacka, morot, rotselleri och gulbeta ger receptet en härlig höstkänsla.

Så här gör du

Sjud kycklingfiléerna sakta i buljongen i cirka 15 till 20 minuter. Kolla gärna med en termometer – när kycklingen har en innertemperatur på 70° är den klar.

Lyft ur kycklingen.

Under tiden skalar du steklöken och delar i fyra klyftor. Skala och skär ner rotfrukterna i mindre bitar.

När kycklingen är klar och ute ur buljongen lägger du i rotfrukterna och löken. Koka i buljongen tills de är mjuka.

Skär dillen fint och blanda med kesella och senap. Servera i tallriken eller i en skål på sidan.

Skiva kycklingen och lägg i rotfruktsbuljongen vid servering.

Smaklig måltid!

Hej, visste du att?

Kronfågels kyckling är 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.

Ingredienser: kycklingkött

Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!