Kycklingben_fankal_apelsin_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingben i ugn med fänkål och apelsin

45 min | Enkelt

Friskt recept med fina smaker av Markiz Tainton.

Ingredienser

2 st
fänkål
1 msk
kinesisk soja
1 klyfta
vitlök, pressad
2 tsk
timjan, torkad
2 tsk
fänkålsfrön, mortlad
1 dl
granatäppelkärnor
1 st
apelsin
2 dl
crème fraiche
olivolja

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Friskt recept med fina smaker av Markiz Tainton.

Så här gör du

Marinera och stek kycklingben

Sätt ugnen på 200 grader. Stöt fänkålsfrön i en mortel. Blanda de mortlade fänkålsfröna med soja. Skala och pressa i vitlök och tillsätt timjan. Vänd ner kycklingbenen i blandningen och låt marinera ca 10 min.

Ta kycklingbenen ur marinaden och lägg dem i en smord ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

Fänkål

Ansa och skiva fänkålen. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Skär halva apelsinen i skivor. Blanda fänkål och apelsinskivor med 1 msk olivolja. Pressa saften ur den andra apelsinhalvan och blanda med crème fraichen.

Grönsaker och kycklingben samt servering

Ta formen ur ugnen och strö grönsakerna runtom kycklingen. Häll över crème fraichen. Tillaga ytterligare ca 15 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt till 82 graders innertemperatur. Servera kycklingen med bulgur.