Kycklingben i ugn med fänkål och apelsin
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Friskt recept med fina smaker av Markiz Tainton.
Så här gör du
Marinera och stek kycklingben
Sätt ugnen på 200 grader. Stöt fänkålsfrön i en mortel. Blanda de mortlade fänkålsfröna med soja. Skala och pressa i vitlök och tillsätt timjan. Vänd ner kycklingbenen i blandningen och låt marinera ca 10 min.
Ta kycklingbenen ur marinaden och lägg dem i en smord ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Fänkål
Ansa och skiva fänkålen. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Skär halva apelsinen i skivor. Blanda fänkål och apelsinskivor med 1 msk olivolja. Pressa saften ur den andra apelsinhalvan och blanda med crème fraichen.
Grönsaker och kycklingben samt servering
Ta formen ur ugnen och strö grönsakerna runtom kycklingen. Häll över crème fraichen. Tillaga ytterligare ca 15 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt till 82 graders innertemperatur. Servera kycklingen med bulgur.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett