Pulled chicken sandwich med saltgurka, coleslaw och syrad lök
Ingredienser
pulled chicken
syrad rödlök
Coleslaw
Tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Pulled Chicken Sandwich med syrad lök och coleslaw
smakrik kyckling serverad i bröd med saltgurka. En nutida klassiker.
Så här gör du
Krydda kycklingklubborna med salt, rökt paprikapulver och farinsocker. Lägg dem i en ugnsfast gryta och tillsätt lök och vitlök. Slå över en flaska öl samt BBQsås. Tillsätt eventuellt lite vatten så det nästan täcker kycklingen. Baka i ugnen på 150 grader i ca 60 min eller tills kycklingköttet släpper från benen. Ta upp klubborna från grytan. Låt svalna något. Spara vätskan.
Riv kycklingen i strimlor. Var noga med att inte få med ben och brosk. Använd gärna skinnet som ger mycket smak. Lägg kycklingköttet i en kastrull. Sila i en del av vätskan. Låt sjuda i 5-6 minuter. Späd med mer vätska om det behövs. Kycklingen ska vara krämig men inte för blöt.
Skiva rödlök tunt och blanda runt med salt.Koka upp ättika, socker och vatten så det löser sig. Låt svalna och slå över rödlöken. Låt stå i minst 30 minuter.
Strimla vitkål tunt i en bunke. Riv ner morot och äpple. Massera in salt ordentligt i kålen med händerna. Tillsätt majonnäs och Dijonsenap och avsluta med nymald svartpeppar.
Vid servering toppa hamburgerbröd med coleslaw, saltgurka, pulled kyckling och picklad rödlök samt koriander.
Tips. Baka gärna egna hamburgerbröd på färdig pizzadeg.