Pulledchicken_Klubba_1000x1000px
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Pulled chicken sandwich med saltgurka, coleslaw och syrad lök

60 min | Enkelt

Pulled Chicken Sandwich med syrad lök och coleslaw
smakrik kyckling serverad i bröd med saltgurka. En nutida klassiker.

Ingredienser

pulled chicken

2 st
gula lökar, grovt hackade
4 st
vitlöksklyftor, delade
1 flaska
öl
1 tsk
salt
2 tsk
rökt paprikapulver
1 msk
brun farin
2.5 dl
BBQ sås gärna Sweet Baby Ray
vatten

syrad rödlök

2 st
stora rödlökar, skivade
1 dl
ättika 12%
1 dl
socker
2 dl
vatten
0.5 tsk
salt

Coleslaw

250 g
vitkål, strimlad
1 st
morot, riven
1.5 dl
majonnäs
1 tsk
Dijonsenap
salt och peppar

Tillbehör

8 st
saltgurka i skivor
1 dl
koriander, skuren
BBQ-sås
4 st
hamburgerbröd

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Pulled Chicken Sandwich med syrad lök och coleslaw
smakrik kyckling serverad i bröd med saltgurka. En nutida klassiker.

Så här gör du

Krydda kycklingklubborna med salt, rökt paprikapulver och farinsocker. Lägg dem i en ugnsfast gryta och tillsätt lök och vitlök. Slå över en flaska öl samt BBQsås. Tillsätt eventuellt lite vatten så det nästan täcker kycklingen. Baka i ugnen på 150 grader i ca 60 min eller tills kycklingköttet släpper från benen. Ta upp klubborna från grytan. Låt svalna något. Spara vätskan.

Riv kycklingen i strimlor. Var noga med att inte få med ben och brosk. Använd gärna skinnet som ger mycket smak. Lägg kycklingköttet i en kastrull. Sila i en del av vätskan. Låt sjuda i 5-6 minuter. Späd med mer vätska om det behövs. Kycklingen ska vara krämig men inte för blöt.

Skiva rödlök tunt och blanda runt med salt.Koka upp ättika, socker och vatten så det löser sig. Låt svalna och slå över rödlöken. Låt stå i minst 30 minuter.

Strimla vitkål tunt i en bunke. Riv ner morot och äpple. Massera in salt ordentligt i kålen med händerna. Tillsätt majonnäs och Dijonsenap och avsluta med nymald svartpeppar.

Vid servering toppa hamburgerbröd med coleslaw, saltgurka, pulled kyckling och picklad rödlök samt koriander.

Tips. Baka gärna egna hamburgerbröd på färdig pizzadeg.