Pumpkin barbecue chicken på hel Gårdskyckling
Ingredienser
Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Bjud på middag och laga Markiz Taintons hela Gårdskyckling med
smak av pumpa och bourbon. Amerikanska smaker som får det att vattnas i munnen!
Så här gör du
Skala och klyfta pumpa, lägg på en ugnsplåt. Rosta pumpan i ugnen på 200 grader i ca 20 min.
Lägg övriga ingredienser i en kastrull och tillsätt den rostade pumpan. Koka försiktigt i ca 20 min. Mixa slät och smaka av med salt och peppar.
Salta och peppra kycklingen. Pensla den på ut- och insida med pumpasåsen.
Baka i ugn på 200 grader i ca 15 minuter. Sänk sedan värmen till 150 grader. Pensla med mer pumpasås. Baka i ytterliggare ca 45 min eller tills kycklingen fått en fin färg och innertemperaturen intill lårbenet nått 82 grader. Pensla/ös gärna fler gånger under tillagningen.
Servera med klassiska tillbehör som cornbread, brysselkålssallad, pumpa och exempelvis rostad sötpotatis. Se recept för tillbehör https://www.kronfagel.se/recipe/tillbehor-till-host-thanksgiving-av-markiz-tainton/
Testa vår Bosarpkyckling!
FLER RECEPT
Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat
KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
Albin Johnséns asiatiska Schnitzel
Kycklingsallad med quinoa, äpple, blåbär, fetaost och mandlar
Grön kycklingsallad med salsa verde
Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat
KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing
Chicken Sandwich á la Swedish cowboy