1489_Pizza_Alspansrokt_strimlad_kyckling_pastasallad_1000x1000
(3 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett

15 min | Enkelt

Testa strimlad alspånsrökt kyckling i en sallad. Här med pasta, cheddar, oliver och dijonvinägrett

Ingredienser

200 g
pasta gärna kort
2 stjälkar
selleri, tunt skivad
2 dl
svarta urkärnade oliver
3 msk
kapris
1 st
röd spetspaprika, skivad
2 stjälkar
salladslök, tunt skivad
100 g
plockad blandsallad, gärna maché
100 g
tärnad ost, gärna lagrad cheddar
1.5 msk
vitvinsvinäger
0.5 tsk
salt
4 msk
olivolja
svartpeppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Testa strimlad alspånsrökt kyckling i en sallad. Här med pasta, cheddar, oliver och dijonvinägrett

Så här gör du

Kyckling och pasta

Koka pastan enligt anvisningen på paketet och spola den kall. Blanda pastan tillsammans med strimlad alspånsrökt kyckling och övriga grönsaker samt tärnad ost.

Vinägrett

Blanda ihop vinäger med salt så saltet löser sig i vätskan. Tillsätt därefter dijonsenap och olivolja. Slunga runt salladen med dijonvinägretten och servera gärna med bröd

Hej, visste du att?

Kronfågels kyckling är född, uppväxt och slaktad i Sverige.

Ingredienser i alspånsrökt kyckling är Kycklingkött 87%, vatten, salt, maltodextrin, potatisstärkelse, stabiliseringsmedel (E412, E450), konserveringsmedel (E250), antioxidationsmedel (E301).
Äkta alspånsrökt.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.