(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Snabb svampmacka med krämig kyckling

20 min | Enkelt

Den perfekta mackan för att göra det mesta
av din nyplockade svamp
Matig med krämig kyckling

Ingredienser

200 g
svamp (valfri)
1 dl
grädde
4 st
brödskivor
1 knippe
timjan
smör

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Den perfekta mackan för att göra det mesta
av din nyplockade svamp
Matig med krämig kyckling

Så här gör du

Koka kyckling

Koka upp vatten i en kastrull med salt och peppar. Lägg ner kycklingen och låt koka i ca 15 minuter eller tills den har 70 grader i innertemperatur och är genomkokt.

Ta upp och dra isär kycklingen med en kniv eller händerna.

Stek svamp

Stek svampen på hög värme ca 5 min i en torr stekpanna tills all vätska kokat bort.
Tillsätt smör, kyckling, timjan och stek sedan i ytterligare 2-3 minuter. Sänk till medelhög värme. Häll över grädden och låt det koka in. Smaka av med salt och peppar.

Bröd och serverig

Rosta fyra skivor bröd.

Toppa det rostade brödet med svampstuvningen och garnera med timjan, salt och peppar.