Kyckling_kottbullar_med_pasta_tomatsas_liggande_grund
(6 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Italienska kycklingköttbullar med tomatsås

45 min | Enkelt

En klassisk Lady & Lufsen-pasta med kycklingköttbullar

Ingredienser

kycklingköttbullar

1 st
gul lök, finhackad
2 dl
riven parmesan
1 tsk
fänkål, mald
1 st
citron, skalet
1 tsk
rosmarin färsk, finskuren
1 msk
oregano, torkad
1 st
ägg
1 dl
grädde
2 msk
olivolja
2 msk
ströbröd
salt och peppar

Tomatsås

2 burkar
krossade tomater
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
2 msk
tomatpuré
1 msk
strösocker
1 msk
oregano
2 msk
pesto rosso (finns i butik)
salt och peppar
1 kruka
basilika, hackad
olivolja till stekning
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En klassisk Lady & Lufsen-pasta med kycklingköttbullar

Så här gör du

Kycklingköttbullar

Sätt ugnen på 180 grader.

Låt ströbrödet dra i grädden i ca 5 min. Rör runt med en sked.

Blanda samman lök, parmesan, citronskal, de färska och torra kryddorna, salt och peppar och slutligen ströbrödssmeten.

Tillsätt kycklingfärsen och blanda till en jämn smet.

Forma till lite större kycklingköttbullar med lite vatten i händerna och lägg ut på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt.

Grädda av i ugnen i ca 10-15 min.

Ta ut ur ugnen. Köttbullarna ska nu ner i tomatsåsen som görs under tiden köttbullarna går i ugnen.

Tomatsås

Fräs löken och vitlöken i en gryta täckt med olivolja. Tillsätt tomatpuré, pesto rosso och socker. Fräs i några min. Tillsätt sen de krossade tomaterna. Sjud på svag värme i ca 30 min. Salta och peppra.

När köttbullarna är klara lägg ner dem i tomatsåsen. Häll gärna ner spadet från köttbullarna i såsen.

Låt sjuda några minuter.

 

 

Servering

Koka din favoritpasta enligt anvisning men koka ALLTID en minut kortare än det står på paketet. Sila av pastan och slunga samman pastan med köttbullarna och tomatsåsen.

Strö över hackad basilika och riv över parmesan.

Bon Appetito!

Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!