
Italienska kycklingköttbullar med tomatsås
Ingredienser
kycklingköttbullar
Tomatsås

Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En klassisk Lady & Lufsen-pasta med kycklingköttbullar
Så här gör du
Kycklingköttbullar
Sätt ugnen på 180 grader.
Låt ströbrödet dra i grädden i ca 5 min. Rör runt med en sked.
Blanda samman lök, ägg, parmesan, citronskal, de färska och torra kryddorna, salt och peppar och slutligen ströbrödssmeten.
Tillsätt kycklingfärsen och blanda till en jämn smet.
Forma till lite större kycklingköttbullar med lite vatten i händerna och lägg ut på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
Grädda av i ugnen i ca 10-15 min.
Ta ut ur ugnen. Köttbullarna ska nu ner i tomatsåsen som görs under tiden köttbullarna går i ugnen.
Tomatsås
Fräs löken och vitlöken i en gryta täckt med olivolja. Tillsätt tomatpuré, pesto rosso och socker. Fräs i några min. Tillsätt sen de krossade tomaterna. Sjud på svag värme i ca 30 min. Salta och peppra.
När köttbullarna är klara lägg ner dem i tomatsåsen. Häll gärna ner spadet från köttbullarna i såsen.
Låt sjuda några minuter.
Servering
Koka din favoritpasta enligt anvisning men koka ALLTID en minut kortare än det står på paketet. Sila av pastan och slunga samman pastan med köttbullarna och tomatsåsen.
Strö över hackad basilika och riv över parmesan.
Bon Appetito!

Testa vår Bosarpkyckling!

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi

Linguini med kyckling, pesto, tomat och parmesan

Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt

Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish

Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata

Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese