ratt_till_rorelse_korvstroganoff_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingstroganoff med blomkålsris

2 min | Enkelt

Klassiska korvstroganoff-smaker men med en ny blomkåls-twist. Rätten är utvecklad av matinspiratören Markiz Tainton och innehållet är granskat av dietisten Kajsa Asp Jonson, för att fylla små idrottares näringsbehov.

Ingredienser

Kycklingkorvstroganoff

1 st
gul lök, strimlad
2 st
vitlöksklyftor, finhackade
1 st
röd paprika, urkärnad och strimlad
1 msk
rapsolja
3 msk
tomatpuré
300 g
krossade tomater
1.5 dl
crème fraiche
2 msk
persilja
2 msk
paprikapulver
1 st
buljongtärning

Blomkålsris

250 g
blomkål
4 portioner
ris
1 msk
rapsolja

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Klassiska korvstroganoff-smaker men med en ny blomkåls-twist. Rätten är utvecklad av matinspiratören Markiz Tainton och innehållet är granskat av dietisten Kajsa Asp Jonson, för att fylla små idrottares näringsbehov.

Så här gör du

Stroganoff

Strimla korv, lök och vitlök. Skölj och kärna ur paprikan, skär i strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn korv tillsammans med lök, vitlök och paprika i ca 1 minut. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, persilja, paprikapulver och 1 buljongtärning, låt puttra i 5 minuter. Tillsätt crème fraîche och låt puttra ytterligare 5-10 minuter på låg värme.

Blomkålsris

Ansa och riv blomkålen grovt på ett rivjärn.

Hetta upp olja i en kastrull och lägg i riset. Rör om ordentligt så att riset täcks av oljan. Häll på rikligt med vatten och låt koka på hög värme i 7–8 min (som när du kokar pasta) tills riskornen nästan är mjuka. Sila av vattnet och sänk temperaturen till 1:an. Häll tillbaks riset och riven blomkål i kastrullen, lägg på en ren kökshandduk och lock. Låt stå i 4-5 min.

Servera allt tillsammans med morotsstavar

Kolhydrater 20% av RDI
Fibrer 15% av RDI
Protein 23% av RDI