
Kycklingstroganoff med blomkålsris
Ingredienser
Kycklingkorvstroganoff
Blomkålsris

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Klassiska korvstroganoff-smaker men med en ny blomkåls-twist. Rätten är utvecklad av matinspiratören Markiz Tainton och innehållet är granskat av dietisten Kajsa Asp Jonson, för att fylla små idrottares näringsbehov.
Så här gör du
Stroganoff
Strimla korv, lök och vitlök. Skölj och kärna ur paprikan, skär i strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn korv tillsammans med lök, vitlök och paprika i ca 1 minut. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, persilja, paprikapulver och 1 buljongtärning, låt puttra i 5 minuter. Tillsätt crème fraîche och låt puttra ytterligare 5-10 minuter på låg värme.
Blomkålsris
Ansa och riv blomkålen grovt på ett rivjärn.
Hetta upp olja i en kastrull och lägg i riset. Rör om ordentligt så att riset täcks av oljan. Häll på rikligt med vatten och låt koka på hög värme i 7–8 min (som när du kokar pasta) tills riskornen nästan är mjuka. Sila av vattnet och sänk temperaturen till 1:an. Häll tillbaks riset och riven blomkål i kastrullen, lägg på en ren kökshandduk och lock. Låt stå i 4-5 min.
Servera allt tillsammans med morotsstavar
Kolhydrater 20% av RDI
Fibrer 15% av RDI
Protein 23% av RDI


Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad