ratt_till_rorelse_korvstroganoff_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Stroganoff på kycklingmiddagskorv med blomkålsris

-3 min | Enkelt

Klassiska korvstroganoff-smaker men med en ny blomkåls-twist

Ingredienser

Kycklingkorvstroganoff

1 st
gul lök, strimlad
2 st
vitlöksklyftor, finhackade
1 st
röd paprika, urkärnad och strimlad
1 msk
rapsolja
3 msk
tomatpuré
300 g
krossade tomater
1.5 dl
crème fraiche
2 msk
persilja
2 msk
paprikapulver
1 st
buljongtärning

Blomkålsris

250 g
blomkål
4 portioner
ris
1 msk
rapsolja

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Klassiska korvstroganoff-smaker men med en ny blomkåls-twist

Så här gör du

Stroganoff

Strimla korv, lök och vitlök. Skölj och kärna ur paprikan, skär i strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn korv tillsammans med lök, vitlök och paprika i ca 1 minut. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, persilja, paprikapulver och 1 buljongtärning, låt puttra i 5 minuter. Tillsätt crème fraîche och låt puttra ytterligare 5-10 minuter på låg värme.

Blomkålsris

Ansa och riv blomkålen grovt på ett rivjärn.

Hetta upp olja i en kastrull och lägg i riset. Rör om ordentligt så att riset täcks av oljan. Häll på rikligt med vatten och låt koka på hög värme i 7–8 min (som när du kokar pasta) tills riskornen nästan är mjuka. Sila av vattnet och sänk temperaturen till 1:an. Häll tillbaks riset och riven blomkål i kastrullen, lägg på en ren kökshandduk och lock. Låt stå i 4-5 min.

Servera allt tillsammans med morotsstavar

Kolhydrater 20% av RDI
Fibrer 15% av RDI
Protein 23% av RDI

Rätten är utvecklad av matinspiratören Markiz Tainton och innehållet är granskat av dietisten Kajsa Asp Jonson, för att fylla små idrottares näringsbehov.