Torttelinisoppa_minutbitar_grund_1000x1000px
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Tortellinisoppa med stekt kyckling och foccacia

60 min | Enkelt

Klassisk italiensk soppa med lika klassiskt italienskt bröd - focaccia. Recept av Markiz Tainton.

Ingredienser

Tortellinisoppa

5 dl
vatten
400 g
krossade tomater
1 st
kycklingbuljongtärning
1 tsk
torkad oregano
1 tsk
torkad salvia
250 g
färsk tortellini med ostfyllning
0.5 dl
grädde
70 g
babyspenat
Chiliflakes

Focaccia

25 g
jäst
3 dl
ljummet vatten
0.5 dl
olivolja
2 msk
honung
1 msk
flingsalt
7 dl
vetemjöl special
Olivolja till plåten och utbakning
flingsalt till plåten och utbakning
Valfria grönsaker och örter att toppa med

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Klassisk italiensk soppa med lika klassiskt italienskt bröd - focaccia. Recept av Markiz Tainton.

Så här gör du

Tortellinisoppa

Hetta upp olja i en kastrull på medelhög värme. Fräs kycklingen tills den fått fin gyllene färg. Lägg åt sidan.

Koka upp vatten, krossade tomater, buljongtärning och örter. Lägg i tortellonin och koka tills den är klar. Häll i kycklingen och grädden, vänd ner spenaten. Smaka av med salt, peppar och eventuellt chiliflakes.

Focaccia
Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.

Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.

Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lätt och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten. Platta ut degarna tills de är cirka 1–2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.

Sätt fingrarna i degen så att det formas en mängd hål, toppa med valfria grönsaker och örter. Ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, ca 10 minuter.

Servera soppan med den varma focaccian.