8133_Chickypack_ratatouille_1000x1000
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Stekt "Chicky" kycklingfilé med ratatouille och råstekt potatis

30 min | Enkelt

Smakrik ratatouille med krispig potatis passar fint
med kycklingfilé. Enkelt att lyckas med i köket. 

Ingredienser

Kycklingbröst

50 g
smör till stekning
salt och peppar

ratatouille

1 st
aubergine, tärnad och ursaltad
1 st
röd paprika, urkärnad och tärnad
1 st
zucchini, tärnad och ursaltad
3 klyftor
vitlök, hackad
1 msk
tomatpuré
1 tsk
torkad timjan
50 g
cocktailtomater, delade
olivolja
1 msk
vitvinsvinäger
persilja, skuren

råstekt potatis

1 kg
skivad potatis
olja och smör till stekning
salt och peppar

citroncrème

2 dl
crème fraiche
1 st
citron, skalet
2 msk
olivolja

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Smakrik ratatouille med krispig potatis passar fint
med kycklingfilé. Enkelt att lyckas med i köket. 

Så här gör du

Börja med att steka kycklingen

Stek kycklingen i smör på båda sidorna. Salta och peppra. Baka klart i ugn på 150 grader tills innertemperaturen nått 70 grader.

Så gör du ratatouille

Fräs vitlök tillsammans timjan i några minuter. Tillsätt sen aubergine och zucchini och fräs i ca 10 minuter. Tillsätt paprika och fräs tillsammans med tomatpuré och tomaterna. Salta och skvätt över vitvinsvinäger. Koka på svag värme i ca 20 min. Smaka av med salt och peppar och skuren persilja.

Potatis

Skiva potatisen i tunna skivor och stek i smör och olja i omgångar så inte stekpannan blir för full. Stek ca 10 minuter. Lägg potatisen i en ugnsform och baka i ca 5 minuter på 200 grader. Salta och peppra.

Citroncreme

Vispa ihop crème fraiche med citronskal och lite olivolja.

Servering

Servera kycklingen tillsammans med ratatouille, råstekt potatis och citroncrème fraiche.

Hej, visste du att?

Krongågels chickypack, kycklingfilé är 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken.

Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.