Stekt "Chicky" kycklingfilé med ratatouille och råstekt potatis
Ingredienser
Kycklingbröst
ratatouille
råstekt potatis
citroncrème
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Smakrik ratatouille med krispig potatis passar fint
med kycklingfilé. Enkelt att lyckas med i köket.
Så här gör du
Börja med att steka kycklingen
Stek kycklingen i smör på båda sidorna. Salta och peppra. Baka klart i ugn på 150 grader tills innertemperaturen nått 70 grader.
Så gör du ratatouille
Fräs vitlök tillsammans timjan i några minuter. Tillsätt sen aubergine och zucchini och fräs i ca 10 minuter. Tillsätt paprika och fräs tillsammans med tomatpuré och tomaterna. Salta och skvätt över vitvinsvinäger. Koka på svag värme i ca 20 min. Smaka av med salt och peppar och skuren persilja.
Potatis
Skiva potatisen i tunna skivor och stek i smör och olja i omgångar så inte stekpannan blir för full. Stek ca 10 minuter. Lägg potatisen i en ugnsform och baka i ca 5 minuter på 200 grader. Salta och peppra.
Citroncreme
Vispa ihop crème fraiche med citronskal och lite olivolja.
Servering
Servera kycklingen tillsammans med ratatouille, råstekt potatis och citroncrème fraiche.
Krongågels chickypack, kycklingfilé är 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.