Uppesittarmackan i två varianter
Ingredienser
kycklingköttbullar
avokado & rödbetssallad
Kycklingmacka med sötpotatishummus och grönkål
Sötpotatishummus
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Myset innan julafton kräver sin uppesittarmacka. Här har vi valt två stycken. Köttbullemacka med avokado & rödbetssallad samt kycklingmacka med grönkål och sötpotatishummus.
Så här gör du
Köttbullemacka med avokado och rödbetssallad
Dela färdigstekta kycklingköttbullar från Kronfågel eller varför inte välja Markiz julköttbullar med mandel
Avokado & Rödbetssallad
Skala och riv rödbetorna grovt. Rosta halva mängden i ugn på 175 grader i ca 8 minuter.
Mosa avokado och blanda med det bakade och råa betorna. Tillsätt citronsaft och honung. Smaka av med olivolja, salt och svartpeppar
Rosta hasselnötterna i panna tills de fått färg och krossa dessa grovt.
Servera på ditt favoritjulbröd och toppa med avokado & rödbetsallad, krossade hasselnötter och groddar
Kycklingmacka med sötpotatishummus och grönkål
Stek grönkålen i smör tills den blir mjuk. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
Välj ditt favoritjulbröd. Toppa med sötpotatishummus, grönkål och sen stekt skivad kyckling.
(recept på sötpotatishummus finner ni i receptet med julprinskorvar)
Smaklig spis
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd