restmacka-recept
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Uppesittarmackan i två varianter

15 min |

Myset innan julafton kräver sin uppesittarmacka. Här har vi valt två stycken. Köttbullemacka med avokado & rödbetssallad samt kycklingmacka med grönkål och sötpotatishummus.

Ingredienser

kycklingköttbullar

200 g
stekta kycklingköttbullar, delade
4 st
vörtbröd eller danskt rågbröd
1 msk
groddar

avokado & rödbetssallad

300 g
rödbetor
2 st
avokado
2 msk
citronsaft
1 msk
flytande honung
1 dl
hasselnötter
salt & peppar
1 msk
olivolja

Kycklingmacka med sötpotatishummus och grönkål

200 g
grönkål, plockad i mindre bitar
1 msk
smör
salt & peppar
4 skivor
vörtbröd

Sötpotatishummus

2 dl
sötpotatishummus
2 msk
rödbetsgroddar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Myset innan julafton kräver sin uppesittarmacka. Här har vi valt två stycken. Köttbullemacka med avokado & rödbetssallad samt kycklingmacka med grönkål och sötpotatishummus.

Så här gör du

Köttbullemacka med avokado och rödbetssallad

Dela färdigstekta kycklingköttbullar från Kronfågel eller varför inte välja Markiz julköttbullar med mandel

Avokado & Rödbetssallad

Skala och riv rödbetorna grovt. Rosta halva mängden i ugn på 175 grader i ca 8 minuter.

Mosa avokado och blanda med det bakade och råa betorna. Tillsätt citronsaft och honung. Smaka av med olivolja, salt och svartpeppar

Rosta hasselnötterna i panna tills de fått färg och krossa dessa grovt.

Servera på ditt favoritjulbröd och toppa med avokado & rödbetsallad, krossade hasselnötter och groddar

Kycklingmacka med sötpotatishummus och grönkål

Stek grönkålen i smör tills den blir mjuk. Salta och peppra. Ställ åt sidan.

Välj ditt favoritjulbröd. Toppa med sötpotatishummus, grönkål och sen stekt skivad kyckling.

(recept på sötpotatishummus finner ni i receptet med julprinskorvar)

 

Smaklig spis