Vitlöksmarinerad kycklingfilé med äppel- och rödlökschutney, fänkål och rostad potatis
Ingredienser
Rosmarin- och vitlöksmarinerad kycklingfilé
Äppel- och rödlökschutney
Fänkål och rostad potatis
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kyckling, vitlök och rosmarin är en smakrik, klassisk kombination. Klassikern spetsas till med en smarrig äppel- och rödlökschutney, fänkål och rostad potatis.
Så här gör du
Hacka vitlöken riktigt fint och skär ner rosmarinkvistarna grovt. Blanda med vinäger och olja. Låt stå en stund, smaka av.
Sätt ugnen på 100°. Salta och peppra filéerna och bryn i olja och smör. Lägg på en plåt och pensla kycklingfilén med vitlöksmarinaden.
Ugnsbaka sedan färdigt till en innertemperatur på 70°.
Skala och klyfta äpplen. Skiva rödlök.
Koka upp vinäger och farinsocker tillsammans med chili. Tillsätt äpplen och koka i 5 minuter. Lägg i rödlöken och koka upp.
Red med maizena utblandat i lite vatten.
Skär fänkålen i mindre klyftor och lägg på en plåt med skuren potatis. Salta och peppra och ringla lite olivolja.
Baka mjuka i 200° ugn. Toppa med skuren salladslök.
Smaklig måltid!
Grön kycklingsallad med salsa verde
Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat
KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing
Chicken Sandwich á la Swedish cowboy
Albin Johnséns asiatiska Schnitzel