
Grillad kycklingfilé med chipotleglaze med honungsrostade morötter, sesamfrön och hummus
Ingredienser
Grillad kycklingfilé
honungsrostade morötter
hummus

Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Grillad kycklingfilé med rökig chipotleglaze balanseras perfekt med honungsrostade morötter tillsammans med hummus.
Så här gör du
Grillad kycklingfilé med chipotleglaze
Blanda ihop ingredienserna till chipotleglazen
Grilla bröstfiléerna på högvärme ca 5 minuter på varje sida. Pensla 2-3 ggr med chipotleglazen. Kycklingen är klar när när innertemperaturen är 70 grader.
Honungsrostade morötter
Sätt ungen på 225 grader.
Skala morötterna om det behövs annars skölj av och låt blasten vara kvar. Dela vitlöken i mellanstora klyftor. Dela citronen.
Pressa citronsaft över morötterna precis innan servering
Lägg morötterna och vitlöken på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olivolja och salta. Rosta i ugnen i 15 minuter. Lägg citronhalvorna på plåten och rosta ytterligare 10 minuter.
Ta ut formen och ringla honung över morötterna. Sätt in formen i ytterligare 5 minuter. Toppa med sesamfrön och örter.
Hummus
Mixa kikärtorna. Tillsätt tahini, olivolja, citronsaft, kryddor och smaka av med salt och peppar.
TIPS! Om du använder okokta kikärtor, lägg dem i blöt över natten. Om du använder färdigkokta, skölj dem noga

Testa vår Bosarpkyckling!
FLER RECEPT

Double cheese kycklingburgare med stekt lök och senapsdressing

Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips

Koreansk BBQ kycklinglårfilé med gurkkimchi och chilidressing

Kobideh – persisk kebab med saffransris och gurkyoghurt

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad