Delad_kycklingfile_paprika_chipotle_morotter_grund
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

BBQ Delad kycklingfilé paprika & chipotle med honungsrostade morötter, sesamfrön och hummus

45 min | Enkelt

Paprika & chipotlekycklingen balanseras perfekt med honungsrostade morötter tillsammans med hummus.

Ingredienser

BBQ delad kycklingfilé paprika & chipotle

honungsrostade morötter

10 st
morötter
2 st
vitlöksklyftor
1 st
citron
3 msk
honung, flytande
2 msk
rostade sesamfrön
2 msk
hackade örter, ex persilja, basilika, koriander
olivolja
salt och peppar

hummus

6 dl
kikärtor, kokta
4 msk
tahini
0.5 dl
citronsaft
0.5 dl
olivolja
1 tsk
spiskummin
1 tsk
sumak
salt & peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Paprika & chipotlekycklingen balanseras perfekt med honungsrostade morötter tillsammans med hummus.

Så här gör du

Delad kycklingfilé

Grilla bröstfiléerna på högvärme ca 5 minuter på varje sida eller tills kärntemperaturen är 70 grader.

Honungsrostade morötter

Sätt ungen på 225 grader.

Skala morötterna om det behövs annars skölj av och låt blasten vara kvar. Dela vitlöken i mellanstora klyftor. Dela citronen.

Pressa citronsaft över morötterna precis innan servering

Lägg morötterna och vitlöken på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olivolja och salta. Rosta i ugnen i 15 minuter. Lägg citronhalvorna på plåten och rosta ytterligare 10 minuter.

Ta ut formen och ringla honung över morötterna. Sätt in formen i ytterligare 5 minuter. Toppa med sesamfrön och örter.

Hummus

Mixa kikärtorna. Tillsätt tahini, olivolja, citronsaft, kryddor och smaka av med salt och peppar.

TIPS! Om du använder okokta kikärtor, lägg dem i blöt över natten. Om du använder färdigkokta, skölj dem noga