
BBQ Delad kycklingfilé paprika & chipotle med honungsrostade morötter, sesamfrön och hummus
Ingredienser
BBQ delad kycklingfilé paprika & chipotle
honungsrostade morötter
hummus
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Paprika & chipotlekycklingen balanseras perfekt med honungsrostade morötter tillsammans med hummus.
Så här gör du
Delad kycklingfilé
Grilla bröstfiléerna på högvärme ca 5 minuter på varje sida eller tills kärntemperaturen är 70 grader.
Honungsrostade morötter
Sätt ungen på 225 grader.
Skala morötterna om det behövs annars skölj av och låt blasten vara kvar. Dela vitlöken i mellanstora klyftor. Dela citronen.
Pressa citronsaft över morötterna precis innan servering
Lägg morötterna och vitlöken på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olivolja och salta. Rosta i ugnen i 15 minuter. Lägg citronhalvorna på plåten och rosta ytterligare 10 minuter.
Ta ut formen och ringla honung över morötterna. Sätt in formen i ytterligare 5 minuter. Toppa med sesamfrön och örter.
Hummus
Mixa kikärtorna. Tillsätt tahini, olivolja, citronsaft, kryddor och smaka av med salt och peppar.
TIPS! Om du använder okokta kikärtor, lägg dem i blöt över natten. Om du använder färdigkokta, skölj dem noga

Grön pannkaka med kycklingröra

Taco bowl med kyckling

Markiz Taintons KycklingSteak Kantarell med äpple och citroncrème

Tillbehör till Höst och Thanksgiving av Markiz Tainton

Cranberry Chicken på Urbenad hel kyckling

Pumpkin barbecue chicken på hel Gårdskyckling

Hasselbacksrödbeta med citroncrème och krispigt kycklingbacon

Kycklingröra på sojamarinerad gurka