schnitzel
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Schnitzel på kycklingfilé, sardellsmör med kapris och citron

45 min | Enkelt

En perfekt frasig kycklingschnitzel tillsammans med klassiska tillbehör som sardellsmör, kapris och citron. Serveras som sig bör med pommes frites.

Ingredienser

Kycklingschnitzel

2 dl
mjöl
4 st
ägg
4 dl
pankoströbröd
1 msk
salt
smör och olja till stekning

Sardell och kaprissmör

100 g
smör, rumstempererat
1 msk
kapris, hackade
4 st
sardellfiléer, hackade
1 st
citron, skalet
2 tsk
worschestershiresås
1 tsk
salt

Tillbehör

1 st
citron i klyftor
2 msk
kapris
pommes frites
valfri sallad
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En perfekt frasig kycklingschnitzel tillsammans med klassiska tillbehör som sardellsmör, kapris och citron. Serveras som sig bör med pommes frites.

Så här gör du

Schnitzel

Ta bort innerfiléerna och spara till senare tillfälle.

Banka kycklingfiléerna tunna med en kastrull och bakplåtspapper i mellan.

Ta fram tre skålar. Lägg mjöl med salt i den första. Vispa äggen ordentligt i den andra skålen och ha avslutningsvis pankoströbröd i den tredje.

Dubbelpanera kyckling i först mjöl, sen ägg och slutligen i pankoströbrödet.

Stek i panna med smör och olja på medelvärme. Ca 2-3 min på varje sida.

Sardell och kaprissmör

Vispa smöret med en elvisp. Tillsätt den hackade kaprisen, sardellerna, citronskalet och avsluta med worcestershiresås och salt.

Toppa schnitzeln med smöret och skär 4 citronklyftor. Strö över kapris. Servera gärna med pommes frites och en sallad.

Tips!

Om du vill ändra antal portioner klickar du på funktionen uppe ovanför ingredienslistan.

Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!