Schnitzel på kycklingfilé, sardellsmör med kapris och citron
Ingredienser
Kycklingschnitzel
Sardell och kaprissmör
Tillbehör
Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En perfekt frasig kycklingschnitzel tillsammans med klassiska tillbehör som sardellsmör, kapris och citron. Serveras som sig bör med pommes frites.
Så här gör du
Schnitzel
Ta bort innerfiléerna och spara till senare tillfälle.
Banka kycklingfiléerna tunna med en kastrull och bakplåtspapper i mellan.
Ta fram tre skålar. Lägg mjöl med salt i den första. Vispa äggen ordentligt i den andra skålen och ha avslutningsvis pankoströbröd i den tredje.
Dubbelpanera kyckling i först mjöl, sen ägg och slutligen i pankoströbrödet.
Stek i panna med smör och olja på medelvärme. Ca 2-3 min på varje sida.
Sardell och kaprissmör
Vispa smöret med en elvisp. Tillsätt den hackade kaprisen, sardellerna, citronskalet och avsluta med worcestershiresås och salt.
Toppa schnitzeln med smöret och skär 4 citronklyftor. Strö över kapris. Servera gärna med pommes frites och en sallad.
Om du vill ändra antal portioner klickar du på funktionen uppe ovanför ingredienslistan.
Testa vår Bosarpkyckling!
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett