
Grekiska kycklingfärsbiffar med fetaost och citronyoghurt
Ingredienser
Grekiska kycklingfärsbiffar
Citronyoghurt
Tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Smakrika kycklingfärsbiffar med inspiration från Grekland.
Så här gör du
Grekiska kycklingfärsbiffar
Blanda kycklingfärsen med ägg, smulad fetaost, kryddor, olivolja och rivet citronskal i en bunke. Salta och blanda till en jämn och fin färs. Forma små biffar och stek dessa i en panna med olivolja i 3-4 minuter på varje sida. Biffarna ska vara minst 70 grader i innertemperatur.
Citronyoghurt
Rör ihop grekisk yoghurt med citronskal, olivolja och hackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
Servering
Servera biffarna på tortilla eller i pitabröd tillsammans med citronyoghurten, ajvar (kan uteslutas), skivad gurka och rödlök. Ät gärna tillsammans med en tomat- och paprikasallad.
Hur vet man när kycklingfärsen är klar? När kycklingfärsen blir vit är den klar.
Vad är det i kycklingfärs? Kycklingfärs från Kronfågel innehåller kött från kycklingben
Hur mycket protein är det i kycklingfärs? Kycklingfärs innehåller 20 gram protein per 100 gram färs.
Ett recept som är lika gott året om, dröm dig bort till Greklands värme med medelhavsbiffar på kycklingfärs

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi

Linguini med kyckling, pesto, tomat och parmesan

Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt

Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish

Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata

Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese