
Grekiska kycklingfärsbiffar med fetaost och citronyoghurt
30 min | Enkelt
Ingredienser
Grekiska kycklingfärsbiffar
500 g
1 st
ägg
1 msk
olivolja
2 tsk
paprikapulver
150 g
fetaost
1 tsk
oregano, torkad
0.5 st
citron, skalet
1 tsk
salt
0.5 tsk
peppar, nymald
Citronyoghurt
3 dl
grekisk yoghurt
0.5 st
citron, skalet
2 msk
olivolja
1 msk
hackad persilja
salt och peppar
Tillbehör
1 st
gurka, skivad
1 st
rödlök, skivad
4 st
pitabröd eller tortillabröd
1 dl
ajvar, kan uteslutas
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Smakrika kycklingfärsbiffar med inspiration från Grekland.
Så här gör du
Grekiska kycklingfärsbiffar
Blanda kycklingfärsen med ägg, smulad fetaost, kryddor, olivolja och rivet citronskal i en bunke. Salta och blanda till en jämn och fin färs. Forma små biffar och stek dessa i en panna med olivolja i 3-4 minuter på varje sida. Biffarna ska vara minst 70 grader i innertemperatur.
Citronyoghurt
Rör ihop grekisk yoghurt med citronskal, olivolja och hackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
Servering
Servera biffarna på tortilla eller i pitabröd tillsammans med citronyoghurten, ajvar (kan uteslutas), skivad gurka och rödlök. Ät gärna tillsammans med en tomat- och paprikasallad.