Friterade kycklinginnerfiléer med tre såser
Ingredienser
Friterade kycklinginnerfiléer
Grönkålscrème
Yoghurtcrème med oliver och granatäpple
Färskost med pepparrot
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Krispig kyckling med tre goda röror av Markiz Tainton
Så här gör du
Friterad kycklinginnerfilé
Skala och riv vitlöken. Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet. Blanda vitlök, citronskal, paprikapulver, chilipulver, filmjölk och ägg till en jämn smet. Vänd runt kycklingen i smeten och låt den stå och dra i minst 30 minuter.
Panera den marinerade kycklingen i pankoströbröd.
Hetta upp oljan till ca 160 grader i en tjockbottnad kastrull. OBS! Ha ett lock till hands om oljan fattar eld under friteringen. Fritera kycklingbitarna 4–5 minuter tills innertemperaturen är 70 grader.
Grönkålscrème
Koka upp grönkålen och spenaten i grädden och låt koka ca 2 minuter.
Mixa grönkålen och spenaten fint i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
Yoghurtcrème med oliv och granatäpple
Vispa crème fraiche och olivolja. Riv i citronskal, blanda väl och smaka av med salt och vitpeppar. Bred ut yoghurten på ett fat och toppa sedan med olivtapenad, granatäppelkärnor och persilja.
Färskost med pepparrot
Skala och riv pepparroten fint. Hacka dillen. Tillsätt citronsaft och skal. Vispa färskost och yoghurt med elvisp i en bunke. Tillsätt pepparrot, dill, citronskal och citronsaft. Krydda med 0,5 tsk salt och 1 krm peppar.
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd
Kycklinglårfilé St Louis med cornbread och krämig svartkål
Stora grillfiléer med aubergineröra och bulgursallad
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka