
Hel ugnsbakad Kyckling med citron och dillmarinad
80 min | Enkelt
Ingredienser
1 st
2 knippe
dill, finskuren
1 st
citron, skalet
2 dl
rapsolja
2 dl
turkisk yoghurt
1 msk
svartpeppar, nymald
2 tsk
salt
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Hel ugnsbakad Gårdskyckling som marinerats med dill, citron och turkisk yoghurt. Signerat Markiz Tainton.
Så här gör du
Sätt på ugnen på 200 grader.
Hacka dill. Riv det yttersta skalet av citronen. Blanda samtliga ingredienser. Gnid in kycklingen med marinaden. Låt kycklingen marineras i minst 30 minuter – men gärna över natten.
Tips: stoppa den överblivna citronen i kycklingens mage för mer smak.
Lägg kycklingen på en plåt eller i en ugnsform. Stek i ugnen i ca 15 minuter.
Sänk värmen till 150 grader och stek ytterligare ca 60 min tills kycklingen har fått fin färg och har en innertemperatur på 82 grader intill tjockaste delen på lårbenet. Ös gärna lite sky över kycklingen någon gång under tillagningen.