Påsk_Helkyckling_citron_ill_marinad_1000x1000px
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Hel ugnsbakad Kyckling med citron och dillmarinad

80 min | Enkelt

Hel ugnsbakad Gårdskyckling som marinerats med dill, citron och turkisk yoghurt. Signerat Markiz Tainton.

Ingredienser

2 knippe
dill, finskuren
1 st
citron, skalet
2 dl
rapsolja
2 dl
turkisk yoghurt
1 msk
svartpeppar, nymald
2 tsk
salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Hel ugnsbakad Gårdskyckling som marinerats med dill, citron och turkisk yoghurt. Signerat Markiz Tainton.

Så här gör du

Marinera kycklingen

Sätt på ugnen på 200 grader.

Hacka dill. Riv det yttersta skalet av citronen. Blanda samtliga ingredienser. Gnid in kycklingen med marinaden. Låt kycklingen marineras i minst 30 minuter – men gärna över natten.

Tips: stoppa den överblivna citronen i kycklingens mage för mer smak.

Ugnsbaka kycklingen

Lägg kycklingen på en plåt eller i en ugnsform. Stek i ugnen i ca 15 minuter.

Sänk värmen till 150 grader och stek ytterligare ca 60 min tills kycklingen har fått fin färg och har en innertemperatur på 82 grader intill tjockaste delen på lårbenet. Ös gärna lite sky över kycklingen någon gång under tillagningen.

Tips till servering

Servera ugnsbakad kyckling med krossad potatis som du rostar i ugnen, ris eller pasta.

Om hel kyckling från Kronfågel

100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.

Ingredienser: Hel kyckling

Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.